Polițiștii de la Imigrări au intrat pe fir în cazul femeii moarte și arse pe câmp. Sirianul care a recunoscut copilul Sabinei Mircea, bănuit că i-a mințit pe anchetatori (EXCLUSIV)

Polițiștii de la Imigrări au intrat pe fir în cazul femeii moarte și arse pe câmp. Sirianul care a recunoscut copilul Sabinei Mircea, bănuit că i-a mințit pe anchetatori (EXCLUSIV)
Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări verifică din nou dosarul cetățeanului sirian Ahmed Jamal Kouja/Sursa/Facebook
Publicat: 12/11/2020, 21:00

Tatăl sirian al copilului femeii ucise și arse într-un geamantan, pe un câmp dintre localitățile giurgiuvene Ghimpați și Valea Plopilor a intrat și el în vizorul polițiștilor după ce, în contextul anchetei declanșate pentru prinderea criminalului a ieșit la suprață că, de fapt, acesta s-ar fi folosit de situația grea a Sabinei Mircea pentru a înșela statul român. În același timp, copilul de opt ani al femeii, bolnav de autism, a rămas al nimănui, pripășit în casa fostului concubin al Sabinei, care, la rândul său, nu este părintele natural al băiatului. 

Ancheta în cazul morții Sabinei Mircea face încă pași mici, după ce polițiștii și procurorii n-au reușit să probeze, până acum, niciuna dintre persoanele aflate în cercul de suspecți, cu toate că, până acum, au fost deja audiate mai bine de 100 de persoane.

În paralel însă, cazul a intrat și în atenția polițiștilor Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), care  s-au sesizat, la rândul lor, în legătură cu tatăl oficial al copilului de 8 ani rămas orfan după moartea mamei sale.

Potrivit unor surse judiciare, ofițerii de la Imigrări au aflat că, în urmă cu opt ani, Sabina Mircea l-ar fi cunoscut, într-un centru comercial, pe Ahmad Kouja Jamel, un bărbat de origine siriană care reușise să ajungă în România. Pentru că a observat faptul că Sabina era însărcinată și a înțeles situația financiară foarte proastă a acesteia, sirianul i-ar fi propus să-l lase să recunoscă el copilul, angajându-se, în schimb, să-i plătească pensie alimentară până la împlinirea vârstei de 18 ani.

Conform unor martori, Sabina a fost de acord, iar în ziua în care băiețelul Sabin a văzut lumina zilei, numele de familie al acestuia a devenit Ahmad Kouja.

Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul.ro, că cetățenul sirian a făcut apoi cerere către autoritățile române de reîntregire a familiei, motivând că are un copil cu o româncă. În acest sens, spun martorii, Sabina a și locuit o perioadă, împreună cu el, pentru a crea ofițerilor IGI, veniți în control, impresia că declarațiile au fost reale și nu este vorba despre o relație de conveniență.

Dosarul sirianului Ahmad Kouja Jamel va fi analizat din nou

Ulterior, după ce a reușit să obțină documentele de care avea nevoie, Ahmad Kouja Jamel și-a adus în România copiii pe care îi avea în Siria și a continuat să trăiască alături de adevărata lui soție, o femeie din Republica Moldova.

În plus, conform mărturiilor celor care au cunoscut-o pe femeia ucisă și arsă pe câmp, sirianul nu și-ar mai fi onorat înțelegerea și ar fi uitat cu desăvârșire să-și plătească pensia alimentară.

Conform anchetatorilor specializați în imigrări,  dosarul întocmit acum opt ani va fi reanalizat, iar dacă se va dovedi că informațiile cu privire la presupusa relație de conveniență sunt reale, acesta va fi returnat în Siria, alături de copii.

Totuși, în același timp, situația copilului rămas orfan este una dramatică. Acesta nu mai are mamă, tatăl natural este necunoscut, iar acesta este acum îngrijit de familia fostului concubin al femeii, care nu are, însă, nicio calitate oficială în raport cu el. Cu atât mai rău, băiatul de 8 ani este autist, nu vorbește, iar singurul cuvânt pe care îl știe este „mama”.

Bogdan Pintea, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a declarat, pentru Gândul.ro, că instituția pe care o reprezintă cunoaște situația micului Sabin și s-au făcut deja demersuri pentru a veni în sprijinul acestuia și plasarea sa într-un centru specializat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?