Femeie de 54 de ani, condamnată să meargă două luni la biserică, după ce nu a declarat banii câștigați din videochat

Publicat: 04 09. 2020, 09:59
Femeie de 54 de ani, condamnată să meargă două luni la biserică, după ce nu a declarat banii câștigați din videochat / Foto ilustrativ: Pixabay.com

O femeie de 54 de ani din Sălaj a fost condamnată să meargă 60 de zile la biserică, după ce nu a declarat câștigurile obținute din activitatea de videochat.

Femeia a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției, după ce ANAF-ul i-a urmărit conturile și a descoperit evaziunea, scrie observatornews.ro.

O instanță din Sălaj a decis că pedeapsa pentru evaziune fiscală trebuie să aibă și o latură educativă, deci femeia de 54 de ani din Cehu Silvaniei, care nu și-a declarat veniturile din videochat, a fost condamnată la un 1,6 ani de închisoare cu suspendare și obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității, la un lăcaș sfânt.

Între 2013-2018, femeia a realizat venituri din videochat de peste 13.000 de euro, dar nu a plătit taxe pentru aceste câștiguri frumoase.

„Contul mi l-am făcut eu, am completat niște formulare online, am comunicat codul IBAN și m-am logat eu direct la un site de profil”, a declarat femeia.

Doamna în cauză a păgubit statul cu suma de 10.848 lei, din care 8.285 lei reprezintă impozit pe venit, iar suma de 2.563 lei reprezintă contribuția CASS.

Femeia a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a acceptat încadrarea juridică. Ea a solicitat instanței muncească în folosul comunității la Parohia Ortodoxă Cehu Silvaniei, sau la Biserica Reformată Cehu Silvaniei.

EXCLUSIV. Videochatul, afacere înfloritoare pe perioada pandemiei. Numărul româncelor angajate s-a dublat, iar veniturile au crescut foarte mult

Izolarea a venit la pachet cu o cerere a consumului  de videochat, prin urmare și cu o creștere semnificativă a veniturilor în rândul modelelor. În timp ce majoritatea industriilor din România  au fost afectate de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, unele domenii au devenit cu adevărat înfloritoare. Pe lângă comercianţii de materiale sanitare sau alimente, care au înregistrat vânzări record, o afacere profitabilă este și industria videochatului.

Numărul de modele care vin să se angajeze a crescut considerabil, poate chiar s-a dublat, ne-a spus Mădălina Chiuoru, PR la CharmStudios.