EXCLUSIV. Videochatul, afacere înfloritoare pe perioada pandemiei. Numărul româncelor angajate s-a dublat, iar veniturile au crescut foarte mult

EXCLUSIV. Videochatul, afacere înfloritoare pe perioada pandemiei. Numărul româncelor angajate s-a dublat, iar veniturile au crescut foarte mult
Sursă foto: CharmStudios.ro
Publicat: 07/05/2020, 10:35
Actualizat: 08/05/2020, 17:09

Izolarea a venit la pachet cu o cerere a consumului  de videochat, prin urmare și cu o creștere semnificativă a veniturilor în rândul modelelor. În timp ce majoritatea industriilor din România  au fost afectate de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus, unele domenii au devenit cu adevărat înfloritoare. Pe lângă comercianţii de materiale sanitare sau alimente, care au înregistrat vânzări record, o afacere profitabilă este și industria videochatului.

Numărul de modele care vin să se angajeze a crescut considerabil, poate chiar s-a dublat, ne-a spus Mădălina Chiuoru, PR la CharmStudios.

„Dacă în trecut aveam 3 interviuri programate în fiecare zi, acum avem 5 (more or less). Numărul celor angajate a rămas constant, pentru că în urma interviului se face o selecție. Noi punem foarte mult accent pe calitate, și nu pe cantitate. La noi, modelele nu trebuie să aibă 90-60-90 pentru a fi angajate, ci trebuie să fie smart și foarte ambițioase. Trebuie să cunoască limba engleză la nivel conversațional sau să fie suficient de dornice să învețe sau să se perfecționeze, pentru că noi avem și profesor de limba engleză, și-atunci lucrurile se simplifică puțin pentru ele”, spune Mădălina Chiuoru pentru Gândul.ro.

Multe  tinere, rămase fără job, au găsit în videochat o soluție. Cele mai multe fete lucrau în domeniul HoReCa, cum ar fi cafenelele, agențiile de turism care și-au încetat activitatea pe perioada pandemiei.

„A crescut numărul celor care vin la interviu, pentru că s-au simțit încurajate de contextul actual.Noi colaborăm cu un singur site (spre deosebire de alte studiouri mari din București), LiveJasmin, care este și cea mai mare platformă de genul ăsta. Unele fete lucrau deja în industrie sau aveau de gând să înceapă, iar altele lucrau în domenii diferite, iar firmele la care ele lucrau s-au închis. Atunci fetele au fost nevoite, având rate la banci, chirii să  vină cu o soluție suplinitoare. Iar solutia este videochat. LiveJasmin a înregistrat o creștere cu 30% a numărului de utilizatori noi.  Asta se traduce prin încasări mai mari pentru fiecare model în parte”, explică Mădălina.

O creștere cu 30%

Studioul a ținut cont de toate standardele impuse de autorități. Toate sediile sunt periodic dezinfectate și igienizate de către o firmă specializată. S-au achiziționat mășți de protecție, dezinfectanți și mănuși. Au fost amplasate dispensere cu dezinfectant în camerelele modelelor și în toate spațiile comune. Iar multe dintre modele  au înregistrat o creștere semnificativă a venitului, cu o medie de 30% .

„Cele care câștigau în trecut 10.000$/2 săptămâni (10.000$/perioada) acum câștigă 13.A fost o soluție. Una dintre puținele soluții la care fetele au mai putut apela, iar asta nu e un lucru rău pentru nimeni. Fetele care s-au angajat în perioada asta au conștientizat că este un job normal, ca toate celelalte. De ce spun asta? Pentru că noi tindem către un videochat non-adult, unde membrul creează o legatură cu modelul bazată pe comunicare, distracție și bună-stare. Cele smart si ambițioase vor observa oportunitatea și vor ajunge să facă performanță”, spune Mădălina Chiuroiu.

Chiar dacă domeniul e unul perfect legal, se achită taxe, impozite, există în continuare o serie de prejudecăți venite din exterior.

„Oamenii ar trebui în primul rând să se documenteze mai mult și să citească mai mult despre domeniul acesta, înainte de a judeca.Ar trebui sa inteleaga faptul că jobul de model de videochat se aseamană foarte mult cu actoria. Așa se întamplă si cu videochatul: modelele joacă un rol în fața camerelor web și sunt plătite pentru asta. Iar partea de nuditate reprezintă doar 10% din timpul petrecut online al unui model de videochat, oricât ar părea de ireal. Sloganul nostru este ”We create Top Models” și face referitre la faptul că în ultimii ani am pus mai mult accent pe calitate, și nu pe cantitate. O treime dintre fetele cu care colaborăm (60, la numar) câștigă peste 20.000$ in fiecare luna”, spune Mădălina.

Psihologic, pe multe modele le-a speriat perioada de coronavirus. Unele s-au adaptat, dar au fost și cazuri care au decis să ia o pauză.

„Noi la începutul pandemiei le-am explicat fetelor care este situația, cum să se protejeze și faptul că trebuie să se informeze doar din surse oficiale. Nu am aplicat lucratul de acasă, pentru că fetele, având propria cameră, nu aveau motive de teamă. E adevărat că am întâmpinat și noi cazuri în care fie locuiau cu părinții/bunicii și, pentru că au vrut să îi protejezeze, au decis să rămână acasă pe perioada pandemiei, fie au copii și, la fel, au decis să ia o pauză. Am avut și cazuri în care  fetele s-au mutat cu aparatura acasă, pentru că spațiul le permitea”, explică Mădălina Chiurou.

Cererea pentru serviciile de videochat a explodat în întreaga lume, asta după ce milioane de oameni au rămas blocaţi în case din cauza pandemiei COVID-19, mai arată publicațiile internaționale, New York Times și The Sun.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii