Fost mare antrenor, mort în incendiul de la ATI Piatra Neamț! Bărbatul avea 74 de ani

Publicat: 15 11. 2020, 11:01
Fost mare antrenor, mort în incendiul de la ATI Piatra Neamț! Bărbatul avea 74 de ani / Foto: antena3.ro

Mircea Covătaru, fost mare antrenor de lupte al Clubului Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț, a murit în incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Bărbatul era internat în secția de terapie intensivă a SJU Neamț, când s-a produs incendiul devastator, informează antena3.ro. Rudele și apropiații sunt șocați de moartea acestuia.

Mircea Covătaru avea 74 de ani și s-a născut în Boroaia, județul Suceava.

Numele lui Mircea Covătaru este sinonim cu începuturile secției de lupte a CS Ceahlăul Piatra Neamț.

În 1977, Covătaru a fost primul antrenor al secției care a scos în timp sportivi de renume. A început luptele la Rădăuți în 1963, iar un an mai târziu devenea campion național la tineret.

A mai luptat pentru Farul Constanța și Dinamo București, iar șapte ani a făcut parte din lotul României de seniori. Și-a început cariera de antrenor tot la Rădăuți, în 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlăul. A stat aici până în 1991, perioadă în care a coordonat activitatea unei secții care a produs sportivi care s-au și clasat pe podiumuri la importante întreceri internaționale.

A mai fost antrenor la CS Ceahlăul în perioada 2016-2019, dar se bucură că a muncit ca antrenor la loturile naționale din perioada 1980-1988.

Prefectul de Neamț: Secția ATI a fost mutată sâmbătă de la etajul trei la doi, fără informarea DSP / Tragedia care a răpit 10 vieți, la câteva ore mai târziu

Prefectul de Neamţ, George Lazăr, a dezvăluit duminică că Secţia ATI pentru pacienţi cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean Neamţ a fost mutată de la etajul trei la etajul al doilea al clădirii în cursul zilei de sâmbătă, cu câteva ore înainte de a avea loc tragedia care a răpit viețile a 10 pacienți.

George Lazăr a subliniat faptul că mutarea secției a fost făcută fără ca autoritățile să fie informate și fără obținerea avizelor necesare, acestea reprezând pași obligatorii întrucât însemna de fapt modificarea structurii organizatorice a aspitalului, potrivit declarațiilor făcute de acesta duminică, 15 noiembrie, pentru Digi24.