• Publicat:
Știri

Începe judecata morții lui Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă

Începe judecata morții lui Bogdan Gigină. Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă
Judecătorii Tribunalului București au dispus, luni, începerea judecății în cazul morții polițistului Bogdan Gigină. În dosar, fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă.

Judecătorii Tribunalului București au constatat legalitatea rechizitoriului realizat de procurorii DNA și au dispus ânceperea judecății față de inculpații Gabriel Oprea și Petre Mazilu.

Decizia magistraților poate fi contestată în termen de trei zile.

În data de 2 mai 2018, fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată în dosarul în care a fost cercetat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină, sub acuzația de ucidere din culpă. Alături de el a fost trimis și administratorul firmei care executa lucrările, precum și societatea. Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispozițiile legale care reglementează însoțirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoțire cu echipaje de poliție rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliție rutieră (un agent și un ofițer de poliție rutieră), cât și dintr-o motocicletă a poliției rutiere”.

×
Inchide