Județul în care masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber. Prefectul a făcut propunerea: „Indiferent dacă spațiul este public, privat, închis sau deschis”

Publicat: 28 07. 2020, 10:54
Actualizat: 28 07. 2020, 11:08
Județul în care masca ar putea deveni obligatorie. Prefectul a făcut propunerea: „Indiferent dacă spațul este public, privat, închis sau deschis” / Foto: Pixabay.com

Explozia numărului de cazuri de COVID-19 în județul Argeș ar putea aduce noi măsuri dure, printre care și generalizarea obligației de a purta mască, „indiferent dacă spațiul este public, privat, închis sau deschis”. Anunțul a fost făcut chiar de către prefectul Emanuel Soare.

„Sunt foarte mulți care fac naveta”

„Problema în Argeș este că noi avem foarte, foarte multe localități afectate de coronavirus – 90% din localitățile județului au câte un caz, două, trei. S-au închis toate târgurile săptămânale, am închis piscinele și am redus programul de funcționare al teraselor”, explică oficialul, potrivit b1.ro.

Mulți oameni fac naveta și de aici și factorul de răspândire a virusului. „Avem foarte multe companii, avem o mare platformă industrială, avem câte 15.000 de oameni care lucrează în zona Piteștiului și a Mioveniului. La aceste companii mari se face naveta cu mijloace de tip maxi-taxi, iar aici oamenii au tendința de a se aglomera, de a nu respecta măsurile și pe acest fond au crescut și infectările”, mai spune Emanuel Soare.

Masca ar putea deveni obligatorie

„Vom propune măsuri care vizează inclusiv generalizarea obligativității purtării măștii de protecție, indiferent dacă spațiul este public, privat, închis sau deschis. Nu este neapărat bine să apelăm la această măsură ultimă de carantinare și izolare, pentru că noi trebuie să învățăm să trăim cu acest virus care, din păcate, nu ne va părăsi atât de curând, iar atunci trebuie să învățăm să respectăm aceste măsuri simple, masca și distanța”, conchide Emanuel Soare.

Virgil Musta: Riscăm să ajungem în situația în care sistemul de sănătate să fie copleșit și lumea să moară la domiciliu. Ce spune medicul despre posibilitatea purtării măștii în spații deschise

Există soluții de limitare a răspândirii coronavirusului pe care autoritățile le-ar putea implementa, însă nu sunt pe placul cetățenilor, subliniază medicul Virgil Musta, avertizând că dacă nu se impun și nu se respectă noi reguli stricte, vom ajunge în situația dramatică prin care au trecut Spania și Italia în primăvară.