Ludovic Orban: Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție suplimentară

Ludovic Orban: Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție suplimentară
Publicat: 10/08/2020, 12:29
Actualizat: 06/04/2021, 17:25

Premierul Ludovic Orban a anunțat că autoritățile iau în calcul o nouă prelungire a stării de alertă, în contextul în care situația epidmiologică din România nu este una favorbailă. Ar fi a treia prelungire a stării de alertă în țara noastră.

Decizia prelungirii stării de alertă ar urma să aibă loc în următoarele zile, în contextul în care la finalul săptămânii exipiră termenul de 30 de zile. Executivul a prelungit starea de alertă, ultima oară, la mijlocul lunii iulie.

Starea de alertă în România a fost instituită pe data de 15 mai și a fost prelungită pe 16 iunie pentru încă 30 de zile, iar apoi prelungită din nou pe 16 iulie.

Orban anunță că se ia în calcul o altă prelungire a stării de alertă, după 15  august.

Ludovic Orban: Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă

„Orice decizie va ține cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a anunțat premierul.

Prim-ministrul a precizat că Guvernul nu are în vedere impunerea unor noi restricții.

Orban este de părere că ultimele restricții instiruite care prevăd limitarea programului teraselor până la ora 23:00 nu afectează activitățile economice. Totuși, reprezentanții HoReCa au avertizat că limitarea programului duce la scăderea substanțială a câștigurilor.

„Nu mai analizăm nicio restricție și nu ne dorim impunere niciunei alte restricții. Ultimele măsuri luate, limitarea programului și purtarea măștilor, nu afectează desfășurarea activităților economice”, a precizat premierul.

Premierul anunță că există mai multe solicitări în vederea relaxăriiunor măsuri, însă acestea sunt date spre analiză.

„Mai sunt solicitări cu privire la desfășurarea unor activități. Vom ține cont de toate datele și în funcție de evaluări vom lua toate deciziile politice”, a declarat prim-ministrul.

Suntem în stare de alertă de 3 luni, după ce anterior am fost timp de 2 luni în stare de urgență.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase