Ministrul de Interne: Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI. Au fost demarate anchete

Publicat: 14 08. 2020, 10:53
Ministrul de Interne: Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în MAI. Au fost demarate anchete

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că, de la preluarea mandatului, au fost realizate mai multe teste de integritate în cadrul instituției pe care o conduce. Vela a afirmat că au fost demarate mai multe ancheta în cadrul ministerului.

„Este prima dată când Ministerul de Interne ia într-un mod serios această problemă (a infracționalității – n.red.). Actualul guvern a acordat prioritate Ministerului de Interne. Avem dotările de care avea nevoie Poliția Română, de la schimbarea flotei, la dotări de armament. Ieri (joi – n.red.) am primit și bastoanele cu șoc electric”, a spus Vela, prezent pe Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă”, unde are loc o operațiune de extrădare a doi suspecți de infracțiuni internaționale, transmite Mediafax.

„Nicio pată pe MAI”

Ministrul de Interne a mai spus că, la nivelul instituției pe care o coordonează există mai multe anchete și nu va fi acceptată „nicio pată pe MAI”.

„Am mărit capacitatea de a face teste de integritate în Ministerul de Interne și unde sunt disfuncționalități am demarat controale și anchete în interiorul ministerului. Nu vom tolera nicio abatere, niciun act care să fie o pată pe Ministerul de Interne. Suntem cu ochii pe infractori, oriunde s-ar afla, în România, în orice țară, pe orice continent”, a conchis Marcel Vela.

DOCUMENT. Informațiile care ”dinamitează” Poliția Capitalei! Șeful structurii cerea detalii dintr-un dosar de omor peste ”mâna” procurorului și a ofițerului de caz (SURSE)

Poliția Capitalei este o ”bombă cu ceas”! Directorul general împuternicit Bogdan Berechet i-a cerut adjunctului de la Serviciul Omoruri, Radu Gavriș, să justifice de ce nu i-a adus la cunoștință detalii operative dintr-un dosar de omor, iar documentele EXCLUSIVE care-l ”inculpă” pe Berechet vă sunt prezentate acum de GÂNDUL.RO.

Potrivit surselor noastre, Radu Gavriș a răspuns – prin două rapoarte – că actele de urmărire penală și operative din acel dosar sunt nedestinate publicității, iar procurorul de caz cu care lucra polițistul a cerut confidențialitate totală.