Marcel Vela: Doi români care au comis infracțiuni internaționale, extrădați în SUA! Unul dintre ei, specializat în infracțiuni cibernetice

Publicat: 14/08/2020, 10:24
Actualizat: 14/08/2020, 12:43

Doi cetățeni care au comis infracțiuni internaționale vor fi extrădați din România în SUA. Unul dintre ei era capul unei rețele de trafic de persoane care acționa în România, Mexic și Statele Unite ale Americii, în timp ce al doilea se ocupa cu infracțuni cibernetice, a anunțat, vineri, ministrul de Interne, Marcel Vela, în timpul unei conferințe de presă.

„Asistăm la un act ce ține de extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale. Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Stataele Unite ale Americii. Extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova”, a spus, vineri, Marcel Vela, prezent pe Aeroportul Internațional Otopeni „Henri Coandă”, acolo unde are loc procedura de extrădare a celor doi suspecți de infracțiuni internaționale.

Este vorba de cetățenii români Luigi Cristinel Popescu și Andrei Răzvan Rusu.

„Luis”, traficant de romi în America

Potrivit libertatea.ro, Luigi Cristinel, zis „Luis”, făcea parte dintr-o rețea ce trafica romi în SUA și a fost interceptat în timp ce discuta despre un judecător corupt din California.

În baza art. 57 alin.5 şi 6 din Legea nr. 302/2004 republicată, rap. la art. 13 alin. 1 din Legea nr. 111/2008, Menţine măsura arestării în vederea predării a persoanei extrădate Popescu Luigi Cristinel pe o durată de 15 zile, începând cu data de 25.07.2020 până la data de 08.08.2020, inclusiv. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.07.2020, ora 14.15”, se arată în soluția pronunțată în cazul lui Luigi Cristinel Popescu.

Al doilea român extrădat în SUA, specialist în skimming la bancomate

Al doilea individ predat autorităților din SUA, Andrei Răzvan Rusu, ar fi comis infracțiuni informatice, cibernetice și furt de identitate, la nivel internațional.

„Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interopol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională. Oficialii dina Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni”, a mai spus Marcel Vela.

„Andrei Răzvan Rusu este acuzat de skimming (n.r., activitatea ilegală prin care o persoană obţine în mod fraudulos datele stocate pe banda magnetică a unui card bancar) și arestarea lui s-a produs în martie 2020, când FBI a colaborat cu Poliția Română pentru a-l aresta pe bărbat. Acesta făcea parte dintr-o rețea specializată în skimming la bancomate. Rusu este acuzat de numeroase infracțiuni de natură cibernetică”, au anunțat autoritățile americane.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Ferește-te de șoferii cu tendințe psihopatice! Ce MAȘINI conduc aceștia?
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
REGELE asfaltului din CONSTANȚA a prins un CONTRACT impresionant la Tulcea!
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Anunț ANM! Vreme rea în România
LOVITURA SUPREMĂ pentru toţi românii vaccinaţi cu PFIZER! Răsturnare totală de situaţie
S-a spulberat basmul! Irina Tănase trăia în teroare? Apropiații celor doi fac declarații explozive
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Decizia surpriză luată de Bill Gates pentru România. Ţara noastră este în prim-plan