O tânără de 19 ani riscă PEDEAPSA CU MOARTEA, după ce a încercat să introducă în Bali trei kilograme de cocaină

Publicat: 11 04. 2023, 19:15
Actualizat: 11 04. 2023, 19:16
Sursă Foto - Shutterstock

O fată în vârstă de 19 ani, din Brazilia, riscă să ajungă în fața plutonului de execuție în Indonezia, după ce ar fi încercat să introducă în Bali trei kilograme de cocaină.

Manuela Vitoria de Araujo Farias susține că a pus drogurile în bagaj, după ce a fost păcălită.

Tânăra ar fi zburat in ianuarie în Bali din Brazilia, prin Qatar, drogurile nefiind detectate decât în Bali.

Din acel moment, Manuela Vitoria este în arest, fiind acuzată de trafic internațional de droguri, procurorii cerând pedeapsa cu moartea, în fața plutonului de execuție sau închisoarea pe viață.

Deși fata susține că drogurile au ajuns în bagajele acesteia, după ce a fost păcălită, procurorii susțin că tânăra lucra împreună cu o bandă de traficanți.

Davi Lira Da Silva, avocatul tinerei, spune că tânăra în vârstă de 19 ani voia să meargă în Bali doar pentru a vizita templele unde călugării se roagă pentru cei bolnavi, pentru că mama acesteia a suferit recent un accident vascular cerebral, potrivit Globo.

Ce i s-a întâmplat Vitoriei poate fi considerat un avertisment pentru cei care își doresc să ajungă în această destinație și în special pentru cei care sunt tentați să ducă distracție și relaxarea la un alt nivel.

Familia tinerei încearcă să o salveze

Traficul de droguri este una dintre infracțiunile din Indonezia care se pedepsesc cu moartea.

Familia tinerei a anunțat că au înființat o campanie pentru a încerca să plătească un expert în drept internațional, care să se implice în acest caz.

Cazul tinerei a fost amânat și va fi reluat la finalul acestei luni.

Între timp, sunt în desfășurare investigații privind persoanele despre care adolescenta susține că i-au dat drogurile.