Milionarii ruși și ucraineni au luat cu ASALT Insula Bali. Cum au reacționat autoritățile din Indonezia

Milionarii ruși și ucraineni au luat cu ASALT Insula Bali. Cum au reacționat autoritățile din Indonezia
Milionarii ruși și ucraineni au luat cu asalt Insula Bali / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 19/03/2023, 10:33

Insula Bali a devenit noul paradis pentru milionarii ruși, după ce pe Coasta de Azur n-au mai fost bineveniți. Tot în Indonezia se adună și ucrainenii care au fugit din calea războiului, iar situația a devenit una extrem de …fierbinte.

Dar, după cum remarcă CNN, nu din cauza vreunui conflict apărut între cele două tabere, iar motivul ar fi cu totul altul.

Aproape 60.000 de ruși au lăsat Europa pentru Bali

De la redeschiderea granițelor după pandemia Covid, aproape 60.000 de ruși au vizitat Bali. Datele oficiale arată că turiștii ruși reprezintă al doilea grup de vizitatori după australieni. Lor li se adaugă și cei 7000 de ucraineni care au sosit pe insulă în 2022 şi încă vreo 2500 numai în ianuarie 2023.

Însă paradisul tropical de aici nu înseamnă doar relaxare și o viață lipsită de griji. Autoritățile din Bali vor să sisteze politica de acordare a vizei pentru ruși și ucraineni invocând o serie de incidente apărute și un comportament neadecvat pentru niște turiști.

De câte ori primim rapoarte despre un străin care se comportă rău, este aproape întotdeauna vorba de un rus. Străinii vin pe Insula Bali, dar se comportă ca şi cum ar fi mai presus de lege. Acesta a fost întotdeauna cazul şi trebuie să se oprească”, a declarat pentru CNN un ofiţer de poliţie din oraşul Kuta.

De exemplu, mulți străini, dar despre a căror naționalitate CNN nu pomenește nimic, au adeseori un comportament nepotrivit, fiind prinşi băuți sau dezbrăcați în spații publice, ba chiar nerespectând locurile sacre ale indonezienilor.

Potrivit sursei citate, CNN a contactat ambasada Rusiei în Indonezia, dar nu a primit un răspuns. În schimb, consulatul onorific al Ucrainei din Bali a transmis că ucrainenii „nu vor să încalce regulile şi regulamentele”: „Ucrainenii nu vin în vacanţă în Bali în acest moment, deoarece ţara noastră este invadată. Ucrainenii care vin acum în Bali sunt pentru unificarea familiei şi sunt în mare parte femei. Ne înţelegem cu toţii”.

Rușii, prezenți și pe Insula Phuket, din Thailanda

Bali nu este singurul refugiu din Asia de Sud-Est ales de milionarii ruși. Insula Phuket, din Thailanda, se bucură de un aflux de turiști, dintre care foarte mulţi au achiziționat aici proprietăți imobiliare de lux.

Viaţa în Rusia este foarte diferită acum”, a povestit pentru CNN un fost bancher de investiţii din Sankt Petersburg, care și-a ascuns identitate de teama represaliilor autorităților de la Moscova.

Nimeni nu vrea să rămână şi să trăiască în mijlocul războiului. Este stresant să te gândeşti la posibilitatea de a te întoarce în Rusia şi de a fi pedepsit… deci are sens să investeşti într-un loc care costă mai puţin decât Moscova şi este mai sigur”, a declarat bancherul, care și-a achiziționat un apartament în Phuket.

Și Serghei Ovseikin, un artist de stradă, se numără printre turiştii ruşi care au călătorit în Bali. „Ca mulţi alţii forţaţi să părăsească ţara noastră natală, am venit în Bali ca turist. Rusia rămâne într-o situaţie politică dificilă. Sunt împotriva războaielor, indiferent unde au loc. Mulţi oameni care nu erau de acord cu războiul au zburat în Bali – ruşi, ucraineni, belaruşi şi alţii. Toţi ne înţelegem bine unii cu alţii… şi înţelegem că oamenii obişnuiţi nu au început acest război”, a declarat el.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce i-a spus Gina Basoc soțului ei înainte să moară. Ultimele cuvinte ale șefei de...
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă nu se mai ferește! A devenit milionară la 18 ani...
Doi liceeni susțin că au demonstrat teorema lui Pitagora, unul din marile mistere ale matematicii....
6 pești TOXICI, de evitat ☢️ Au foarte mult MERCUR
Cum l-a anunțat Valentina Pelinel pe Cristian Borcea că îl va face tată din nou:...
Cel mai bun SUV second-hand. Consumă puțin și este mai ieftin decât un Duster nou...
Subiecte simulare română Bacalaureat 2023. Ce subiecte au primit elevii anul acesta? Emoții mari pentru...
BANCUL ZILEI. Bulă vrea să agațe o tipă bună: Domnișoară, pot să vă servesc cu...
Antalya 2023. De la poze cu munţi ce se întrepătrund cu marea la gastronomia cunoscută...
FOTO EXPLOZIV! Andreea Bălan și Cătălin Cazacu, noul cuplu din showbiz!? Sărut în miez de...
Tocmai PENTAGONUL spune că suntem urmăriți de o NAVĂ-MAMĂ extraterestră
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
L-AU UCIS! Doliu imens în Ucraina. Au confirmat chiar acum
Cătălin Cazacu, gesturi tandre față de Andreea Bălan. Cele două vedete s-au întâlnit la Nuba
Nelu Cortea și Cătălin Bordea, primele declarații după ce au câștigat „America Express”