SGG anunță că va demara o cercetare administrativă în privința acuzațiilor de hărțuire sexuală

Publicat: 30 07. 2020, 15:46
Actualizat: 06 04. 2021, 18:06
SGG anunță că va demara o cercetare administrativă în privința acuzațiilor de hărțuire sexuală / Sursă FOTO: libertatea.ro / Sursă FOTO: libertatea.ro

Potrivit secretarului general al Guvernului, Antonel Tănase, SGG va demara o anchetă administrativă, după ce un angajat al instituției, Lelia Oanță, spune că a fost hărțuită sexual de șeful său, Ștefan Jicol.

Va fi demarată o cercetare administrativă

„Noi vom face o cercetare administrativă. Dacă lucrurile se verifică, vom lua măsuri și vom trimite la departe, la Parchet sau unde trebuie”, a spus pentru Mediafax secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Antonel Tănase a afirmat că cercetarea administrativă va demara săptămâna viitoare.

Șefa Serviciului de Politici Publice din cadrul Secretariatul General al Guvernului (SGG), Lelia Oanță, susține că a fost hărțuită verbal, psihologic și sexual de șeful său, respectiv de directorul Direcției Generale Politici Publice, Ștefan Jicol.

ONG-urile, solidare cu Lelia Oanță

„În situația în care 32% din femeile din România au trecut prin cel puțin o experiență de hărțuire, este inacceptabil ca un astfel de comportament să fie tolerat și ignorat într-o instituție de stat de rang înalt. Într-o cultură patriarhală, în care femeile nu sunt crezute ci, dimpotrivă, sunt învinovățite pentru agresiunea suferită, faptul că plângerile doamnei Oanță, adresate conducerii Secretariatului General și Comisiei de Etică, au rămas fără ecou iar presupusul agresor a fost promovat în funcție transmite un mesaj de complicitate a statului vizavi de discriminarea și reducerea la tăcere a femeilor”, transmite, joi, Coaliția pentru egalitate de gen.

„ONG-urile care luptă pentru drepturile femeilor și împotriva violenței asupra femeilor au transmis o scrisoare deschisă către Secretariatului General al Guvernului pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la tolerarea și ignorarea plângerilor de hărțuire verbală, psihologică și sexuală depuse de o angajată a instituției”, a transmis Centrul de Acţiune pentru Egalitate şi Drepturile Omului (ACTEDO), scrie Libertatea.

În cursul acestei săptămâni, au apărut în presă discuții purtate de Lelia Oanță și Ștefan Vicol pe Whatsapp.