Președintele participă la prima ședință de Guvern oficială a Cabinetului Orban / Iohannis, despre „moștenirea dezastruoasă”: Au golit finanțele publice / Se tranșează și problema comisarului european / Antonel Tănase, noul secretar general al Executivului

Președintele participă la prima ședință de Guvern oficială a Cabinetului Orban / Iohannis, despre „moștenirea dezastruoasă: Au golit finanțele publice / Se tranșează și problema comisarului european / Antonel Tănase, noul secretar general al Executivului
Publicat: 06/11/2019, 13:42

Orban: Am semnat decizii de eliberare „băiatul lui…”. Aștept să fac febră musculară de la semnat / Fiul lui Năstase, eliberat din funcție

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că cere curățarea instituțiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competența, dând exemplul funcțiilor de consul general sau a secretarilor de stat. Până acum au fost eliberați din funcții fiii lui Năstase și Buzatu.

Citiți continuarea…

Prioritățile Guvernului: Organizarea alegerilor și infrastructura de transport pentru iarnă

Ludovic Orban a afirmat că i-a convocat miercuri pe reprezentanții instituțiilor responsabile cu organizarea alegerilor, iar joi se va întruni comandamentul de iarnă în vederea pregătirii infrastructurii de transport, acestea fiind priorități ale Executivului.

Citiți continuarea…

Ludovic Orban anunță că Antonel Tănase este noul secretar general al Guvernului

Premierul Ludovic Orban l-a desemnat pe Antonel Tănase în funcția de secretar general al Guvernului, anunțând că de „buna intrare în activitate” a acestuia și a șefului Cancelariei, Ionel Dancă, depinde în mare măsură funcționarea Executivului.

„Vă anunț că am luat decizia de a îl desemna în funcția de secretar general al Guvernului pe dl. Antonel Tănase. De asemenea, de a-l numi în funcția de șef al Cancelariei pe dl. Ionel Dancă. Funcționarea guvernului depinde în mare măsură de buna intrare în activitate a acestor doi conducători de la nivelul Secretariatului General al Guvernului”, a declarat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern.

Antonel Tănase în vârstă de 47 de ani este președintele PNL sector 3 și trezorierul partidului. A fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Antonel Tănase a absolvit Facultatea de Istorie, Universitatea București, dar și Academia de Studii Economice, urmând și masteratul.

Tănase este consultant fiscal la Cont Consulting & Services, din 2006, contabil autorizat-liber profesionist, din 2002 și din același an, director financiar SC Publiferom Advertising SRL. Totodată, între 1999-2001 a ocupat postul de director economic la SC Comasig-ro SRL, iar între 1992-1998, contabil sef la SC Salcioara SRL. Un an de zile, înre 1991-1992, Antonel Tănase a ocupat postul de contabil sef la Comisia Judeteana a Cooperativelor de Credit Galați.

Orban: Aseară m-am întors la nouă și jumătate în guvern și nu am găsit pe nimeni

Premierul Ludovic Orban a declarat că s-a întors marți seară la Palatul Victoria și nu a găsit pe nimeni, afirmând că atât timp cât ministrul sau premierul muncește, funcționarii trebuie să fie la muncă. „Trebuie schimbat ritmul de lucru „, a mai spus premierul.

„Aseară m-am întors la nouă și jumătate în guvern și nu am găsit pe nimeni. Trebuie să înțeleagă lumea că trebuie schimbat modul de lucru și că atât timp cât ministrul sau premierul muncește, orice om care este chemat să-și achite și să atingă obiectivele stabilite trebuie să fie la muncă. Trebuie schimbat ritmul de lucru și oamenii să înțeleagă că suntem în serviciul cetățeanului și că fiecare angajat al instituțiilor publice are această obligație de a își rezolva toate problemel pe care le au de rezolvat”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul le-a cerut miniștrilor să facă un audit, pentru că urmează a fi adoptate noi hotărâri de guvern pentru organizarea și funcționarea fiecărui minister în parte.

Am semnat decizii de eliberare „băiatul lui…”. Aștept să fac febră musculară de la semnat

Premierul Ludovic Orban a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că cere curățarea instituțiilor publice de persoane puse pe alte criterii decât competența, dând exemplul funcțiilor de consul general sau a secretarilor de stat. Până acum au fost eliberați din funcții fiii lui Năstase și Buzatu.

„Vă cer să opriți toate simulacrele de concursuri la care s-a dat drumul pe ultima sută de metri d efostul guvern. De asemenea, ministrul de Externe vă rog să analizați modul în care au fost făcute numirile pe pozițiile diplomatice de consul, consul general, să verificați dacă au fost respectate condițiile generale și să îi rechemați pe cei are nu au avut nicio legătură cu diplomația și măsurile pe care trebuie să le exercite personalul diplomatic”, a declarat prmeierul Ludovic Orban.

„Este important să curățăm instituțiile de cei care au ocupat funcții de demnitate publică și nu pe-au exercitat. Deja am început să semnez decizii și aștept să fac febră musculară de la a semna decizii de demitere a secretarilor de stat, consilierilor, secretari generali și alte categorii care depind de miniștri și de premeier, pentru că trebuie să aducem înapoi competența, profesionalismul, integritatea. Trebuie să terminăm cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri niște decizii >, >, așa mai departe, se vor vedea când vor publicate în MO”, a mai spus Orban.

Miercuri a apărut în Monitorul Oficial decizia de eliberare din funcția de consilier onoriffic al vicepremierului pentru parteneriate Strategice a lui Mihnea Daniel Năstase, fiul lui Adrian Năstase și a lui Tudor Buzatu, fiul lui Dumitru Buzatu (lider PSD Vaslui), din funcția de secretar de stat.

Iohannis vorbește despre „moștenirea dezastruoasă”: Pesediștii au golit finanțele publice

Președintele Klaus Iohannis, prezent la prima ședință de Guvern Orban, a anunțat că miniștrii PNL au găsit o situație gravă în instituții, spunând că pesediștii au golit finanțele publice și va fi foarte greu de construit bugetul pe anul viitor.

„Îmi pare foarte bine că anteriorul guvern eșuat a plecat. În ultimii 30 de ani motivul pentru care România s-a dezvoltat mai bine a fost existența PSD la butoane. Dar în ultimii 3 ani au depășit orice imaginație. Guverne care au început cu proceduri pe care pur și simplu nu și le-a imaginat nimeni. Atacuri sistematice la statul de drept, lupta împotriva corupției, împotriva investitorilor, o absurditate de neimaginat, asupra mediului de afaceri privat”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele acuză greaua moștenire a PSD în ministere.

„Am aflat deja că situația găsită în ministere e una foarte proastă. Din păcate, deja s-a încetățenit noțiunea de moștenire dezastruoasă găsită de miniștri. Deja știm că PSD-iștii, înainte de plecare, au golit finanțele publice și acum suntem în situația să vedem cum putem acoperi plățile scadente. Va fi foarte complicat să se închidă bugetul pe anul acesta și de construit bugetul pe anul viitor”, a mai spus președintele, la începutul ședinței de guvern.

Iohannis: Astăzi, în ședința de Guvern, se va tranșa chestiunea comisarului european

Președintele Klaus Iohannis, care participă miercuri la prima ședință de Guvern oficială a Cabinetului Ludovic Orban, a anunțat că în ședință se va tranșa și chestiunea nominalizării comisarului european din partea României.

„Am venit aici pentru că, în primul rând, am fost invitat de către domnul Ludovic Orban și, în al doilea rând, pentru că astăzi, în ședința de Guvern, se va tranșa o problemă foarte importantă, care și asta trenează din cauza incompetenței fostului Guvern, și anume chestiunea comisarului european trimis de România în Comisia Europeană”, a anunțat Klaus Iohannis.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcția de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în ședința din 14 noiembrie. „În comisia noastră (de Transporturi – n.r.) s-au primit programările. Ăn prezent, având un guvern legitim, comisia a putut programa această audiere, care va avea loc pe 14 noiembrie”, a declarat pentru MEDIAFAX Gheorghe Falcă, membru al Comisiei de Transporturi din Parlamentul European.

Guvernul Ludovic Orban va trimite marți sau miercuri o scrisoare Comisiei Europene prin care îl propune pe Siegfried Mureșan la funcția de comisar european, a informat agenția de știri Reuters, citând surse din cadrul PNL.

După respingerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica, Viorica Dăncilă l-a propus Victor Negrescu pentru funcția de comisar european, însă purtătorul de cuvânt al Executivului UE, Mina Andreeva, a anunțat că există la Comisia Europeană „dubii mari! referitoare la „legitimitatea! noii propuneri de comisar european transmisă de Dăncilă.

Ludovic Orban a declarat că PNL va solicita audierea persoanei propuse pentru funcția de comisar european în comisia parlamentară pentru afaceri europene. Liderul liberalilor a precizat că noul Guvern va decide cât mai rapid posibil asupra nominalizării comisarului UE din partea României.

Știrea inițială. Guvernul Orban se întrunește, miercuri, în prima ședință oficială, potrivit unui anunț al PNL. Executivul ar putea adopta OUG pentru reducerea numărului de ministere de la 26 la 16 și o ordonanță de urgență pentru asigurarea veniturilor pentru mineri, după închiderea minelor.

Ședința Executivului va începe la ora 12:00, potrivit anunțului făcut de PNL.

Premierul Ludovic Orban anunțase, marți, că ordonanța pentru reducerea numărului de ministere este „în lucru”.

Cât despre ordonanța de urgență privind veniturile minerilor, ar putea fi adoptată în contextul în care peste 70 de mineri ai Salinei Ocna Dej sunt blocați în subteran. Președintele Consiliului de Administrație a Salrom așteaptă intervenția noului ministru al Economiei pentru rezolvarea voucherelor de vacanță.

Angajații Salinei Ocna Dej din schimbul trei, care au intrat la lucru luni seară, s-au alăturat protestului colegilor lor început luni dimineața și s-au blocat în subteran, astfel că marți numărul protestatarilor depășește 70.

Protestul angajaților de la Salina Ocna Dej, județul Cluj, a început în urmă cu opt zile. Oamenii sunt supărați că nu primesc voucherele de vacanță, în valoare de 1.450 lei sau 2.080 lei, așteptate din august.

Salina Ocna Dej este o veche unitate minieră din Ocna Dejului, județul Cluj, specializată pe extracția sării geme în stare solidă.

Minerii de la Paroșeni și Uricani au fost vizitați, sâmbătă, de familii și prieteni, după șase zile în care au fost blocați în subteran. Aceștia și-au anunțat rudele că vor intra în greva foamei, dacă nu vor primi venituri în completare după închiderea minelor.

Liberalii ar fi vrut ca prima ședință de Guvern să aibă loc, marți, însă miniștri au trebuit să își preia portofoliile pe parcursul acestei zile.

Luni seara, după depunerea jurământului la Cotroceni a membrilor Executivului, a avut loc o ședință informală a Guvernului, la care a participat pentru scurt timp și președintele Klaus Iohannis.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”