Acuzații grave la rang înalt! Șef din din Guvern, acuzat de hărțuire și amenințări: „Mă jignește, mă intimidează, mă izolează!”

Acuzații grave la rang înalt! Șef din din Guvern, acuzat de hărțuire și amenințări: „Mă jignește, mă intimidează, mă izolează!”
SGG anunță că va demara o cercetare administrativă în privința acuzațiilor de hărțuire sexuală / Sursă FOTO: libertatea.ro / Sursă FOTO: libertatea.ro
Publicat: 29/07/2020, 13:39
Actualizat: 29/07/2020, 13:40

Directorul general de politici publice al Guvernului Ștefan Jicol este acuzat de Lelia Oanță, angajată cu funcție de conducere în Secretariatul General al Guvernului, că o amenință și că o hărțuiește – „ba îmi spune că mă iubește și mă invită la bere, ba mă amenință și mă jignește”.

Aceasta, care este șefa Serviciului Politici Publice din SGG, a povestit pentru Libertatea situația prin care trece din cauza șefului care o amenință și o jignește.

Angajata, care lucrează de 19 ani în Guvern și de 15 are funcție de conducere, a susținut că are o relație tensionată cu șeful ei, Ștefan Jicol. Lelia Oanță i-a povestit întreaga situație și superiorului directorului general de politici publice al Guvernului, însă secretarul general al Guvernului, Antoanel Tănase, a calificat acuzațiile drept „floricele” și „mai mult cancanuri decât adevăruri”.

Șef din Guvern, acuzat de hărrțuire: „Colegele vin, tremură…”

Totuși, unii dintre colegii ei confirmă relație tensionată dintre cei doi, în timp ce Ștefan Jicol îi califică acuzațiile drept „simple speculații, fără fundament”.

„Colegele vin, tremură, uneia i-a recidivat gastrita, alta plânge acasă seara. Suntem terminați”, a susținut Lelia Oanță.

„Această stare durează de cinci luni. Am epuizat ca funcționar public care lucrez într-o instituție publică de 19 ani toate căile administrative posibile pe care le aveam la dispoziție. După 5 luni lucrurile s-au agravat. Sunt extrem de jenată. Nu am crezut că voi ajunge într-o astfel de situație. Colegii au foarte mult de suferit în această perioadă. După ce am văzut articolul din Libertatea, cuvintele sunt de prisos. Răspunsurile celor doi sunt elocvente”, a mai relatat aceasta.

„Nu face decât să confirme obsesia pe care o are față de mine”

De asemenea, Lelia Oanță a declarat că nu se permite ca secretarul general Antonel Tănase să nu cunoască un document depus la registratură.

„Răspunsul domnului Jicol nu face decât să confirme comportamentul abuziv, acest act de hărțuire inacceptabil. Nu face decât să confirme obsesia pe care o are față de mine”, a mai precizat Lelia Oanță.

„Ieri (n.r. marți) a dat năvală în birou și mi-a reproșat că am acceptat să discut cu Libertatea. În calitatea mea de avertizor de interes public, conform legislației, nu numai că am dreptul, dar am obligația să sesizez astfel de abateri de la deontologia profesională. Mă jignește, mă intimidează, mă izolează”, mai punctează aceasta.

Situație este cu atât mai gravă întrucât aceasta susține că superiorii i-au permis lui Ștefan Jicol să dispună de toate drepturile de care avea nevoie pentru a-și exercita această presiune.

„A fost titularizat director general, coordonându-mă pe mine, l-au nominalizat președintele Comisiei de Disciplină, cel puțin așa mă amenință domnul Jicol, iar atmosfera este una de nedescris. (…) Nu știu care este acest rol al acestui domn în Palatul Victoria. Este o amenințare permanentă și nu este o atmosferă de lucru”, a dezvăluit șefa Serviciului Politici Publice din SGG.

Recent, Klaus Iohannis a promulgat legea care reglementează discriminarea, hărțuirea și încălcarea dreptului la demnitate al angajaților. Potrivit textului legii, încălcarea acesteia se pedepsește cu amenzi cuprinse între 1.000 lei și 20.000 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?