Acuzații grave la rang înalt! Șef din din Guvern, acuzat de hărțuire și amenințări: „Mă jignește, mă intimidează, mă izolează!”

Acuzații grave la rang înalt! Șef din din Guvern, acuzat de hărțuire și amenințări: „Mă jignește, mă intimidează, mă izolează!”
SGG anunță că va demara o cercetare administrativă în privința acuzațiilor de hărțuire sexuală / Sursă FOTO: libertatea.ro / Sursă FOTO: libertatea.ro
Publicat: 29/07/2020, 13:39
Actualizat: 29/07/2020, 13:40

Directorul general de politici publice al Guvernului Ștefan Jicol este acuzat de Lelia Oanță, angajată cu funcție de conducere în Secretariatul General al Guvernului, că o amenință și că o hărțuiește – „ba îmi spune că mă iubește și mă invită la bere, ba mă amenință și mă jignește”.

Aceasta, care este șefa Serviciului Politici Publice din SGG, a povestit pentru Libertatea situația prin care trece din cauza șefului care o amenință și o jignește.

Angajata, care lucrează de 19 ani în Guvern și de 15 are funcție de conducere, a susținut că are o relație tensionată cu șeful ei, Ștefan Jicol. Lelia Oanță i-a povestit întreaga situație și superiorului directorului general de politici publice al Guvernului, însă secretarul general al Guvernului, Antoanel Tănase, a calificat acuzațiile drept „floricele” și „mai mult cancanuri decât adevăruri”.

Șef din Guvern, acuzat de hărrțuire: „Colegele vin, tremură…”

Totuși, unii dintre colegii ei confirmă relație tensionată dintre cei doi, în timp ce Ștefan Jicol îi califică acuzațiile drept „simple speculații, fără fundament”.

„Colegele vin, tremură, uneia i-a recidivat gastrita, alta plânge acasă seara. Suntem terminați”, a susținut Lelia Oanță.

„Această stare durează de cinci luni. Am epuizat ca funcționar public care lucrez într-o instituție publică de 19 ani toate căile administrative posibile pe care le aveam la dispoziție. După 5 luni lucrurile s-au agravat. Sunt extrem de jenată. Nu am crezut că voi ajunge într-o astfel de situație. Colegii au foarte mult de suferit în această perioadă. După ce am văzut articolul din Libertatea, cuvintele sunt de prisos. Răspunsurile celor doi sunt elocvente”, a mai relatat aceasta.

„Nu face decât să confirme obsesia pe care o are față de mine”

De asemenea, Lelia Oanță a declarat că nu se permite ca secretarul general Antonel Tănase să nu cunoască un document depus la registratură.

„Răspunsul domnului Jicol nu face decât să confirme comportamentul abuziv, acest act de hărțuire inacceptabil. Nu face decât să confirme obsesia pe care o are față de mine”, a mai precizat Lelia Oanță.

„Ieri (n.r. marți) a dat năvală în birou și mi-a reproșat că am acceptat să discut cu Libertatea. În calitatea mea de avertizor de interes public, conform legislației, nu numai că am dreptul, dar am obligația să sesizez astfel de abateri de la deontologia profesională. Mă jignește, mă intimidează, mă izolează”, mai punctează aceasta.

Situație este cu atât mai gravă întrucât aceasta susține că superiorii i-au permis lui Ștefan Jicol să dispună de toate drepturile de care avea nevoie pentru a-și exercita această presiune.

„A fost titularizat director general, coordonându-mă pe mine, l-au nominalizat președintele Comisiei de Disciplină, cel puțin așa mă amenință domnul Jicol, iar atmosfera este una de nedescris. (…) Nu știu care este acest rol al acestui domn în Palatul Victoria. Este o amenințare permanentă și nu este o atmosferă de lucru”, a dezvăluit șefa Serviciului Politici Publice din SGG.

Recent, Klaus Iohannis a promulgat legea care reglementează discriminarea, hărțuirea și încălcarea dreptului la demnitate al angajaților. Potrivit textului legii, încălcarea acesteia se pedepsește cu amenzi cuprinse între 1.000 lei și 20.000 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase