STB: Parcul de vehicule va fi redus cu până la 40%, nu va fi suspendată nicio linie

STB: Parcul de vehicule va fi redus cu până la 40%, nu va fi suspendată nicio linie
2.000 de angajaţi vor intra în şomaj tehnic (FOTO: Mediafax FOTO
Publicat: 31/03/2020, 15:34
Actualizat: 07/04/2021, 02:25

Societatea de Transport București  (STB) va face o nouă reducere a parcului circulant, de încă 15%, începând cu data de 1 aprilie, ca urmare a scăderii cererii de transport din cauza riscului de infectare cu virusul SARS CoV-2, însă nu va fi suspendată sau desființată nicio linie de transport.

Parcul programat pentru weekend nu se modifică, precizează un comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Liniile de transport în comun din București și Ilfov vor funcționa cu un parc de vehicule redus cu până la 40% față de cel programat în condiții normale. STB va aloca pe fiecare linie un număr de vehicule corespunzător cererii de transport, dar și în concordanță cu gradul de încărcare a vehiculelor, astfel încât cetățenii să călătorească în condiții în care să nu le fie pusă în pericol sănătatea.

Noul program, cu orarul de trecere prin stații pentru fiecare linie, va fi disponibil pe site-ul STB SA (www.stbsa.ro), iar pentru cei care au la dispoziție un telefon mobil cu conexiune la internet, STB SA recomandă utilizarea aplicației InfoTB (Info Transport București).

Totodată, STB SA anunță că va continua procesul de dezinfectare a tuturor vehiculelor aflate în traseu, cu două treceri pe zi, folosind substanțe care distrug virusurile (pe bază de clor) și va menține eforturile de igienizare a acestora și a stațiilor de tramvai.