Suspectul dublei crime din Iași rămâne în arest

Publicat: 14 01. 2022, 18:40

Tribunalul Iași a decis, vineri, prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pentru Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii studentului marocan Youssef Jniyah și a prietenei sale, Ioana Vanesa Burlacu.

Ahmed Sami El Bourkadi este acuzat de omor calificat și urmează să petreacă următoarele 30 de zile în arest.

Ce spune avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi

Avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect vine cu o ipoteză șocantă, susținând că studentul de origine marocană este nevinovat.

Potrivit presei locale, ultima convorbire telefonică purtată de Youssef Jniyah a ajuns la anchetatori pentru a fi analizată.

În cadrul convorbirii din 8 decembrie 2021, studentul marocan ar face referire la Ahmed Sami El Bourkadi, presupusului autor al dublului asasinat de la Iași.

„Este vorba despre o ultimă conversație avută de Youssef Jniyah cu o femeie, o cunoștință de-a sa. În cadrul conversației, care a avut loc pe data de 8 decembrie 2021, în jurul orei 21:30, acesta a spus: „Sami este foarte beat!

După aceea s-au auzit lovituri, iar, mai apoi, nimic. Dovada a fost depusă la Poliție”, spun apropiaţii studentului marocan, potrivit jurnaliștilor de la bzi.ro

Avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, Raluca Andrei, vine cu o ipoteză șocantă. Femeia susține că cele două victime nu ar fi fost înjunghiate cu un cuțit și că persoana sau persoanele care au comis crimele știau bine ce fac. Avocata susține, totodată, că studentul canadian de origine marocană Ahmed Sami El Bourkadi este nevinovat și că cel mai posibil, în spatele crimelor, există motivații puternice.