Cum justifică principalul suspect al dublei crime din Iași rana de la mână. O pereche de pantofi, cheia rezolvării dosarului asasinatelor?

Cum justifică principalul suspect al dublei crime din Iași rana de la mână. O pereche de pantofi, cheia rezolvării dosarului asasinatelor?
Publicat: 05/01/2022, 19:07
Actualizat: 05/01/2022, 20:14

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași, susține în continuare că este nevinovat. Studentul de origine marocană a justificat la audieri și urmele de pantofi pe care anchetatorii le-au găsit în vila în care au fost înjunghiați cei doi tineri, dar și tăietura pe care o are la mâna dreaptă.

Avocata acestuia, Raluca Andrei, a declarat pentru Gândul că tânărul susține că rana respectivă aproape s-a cicatrizat, urmând să fie expertizată pentru a vedea mecanismul de producere.

În baza expertizei ADN, anchetatorii ar putea stabili vinovații în cazul dublei crime din Iași și ar putea trimite dosarul în instanță.

Potrivit avocatei, Ahmed Sami El Bourkadi le-a spus procurorilor la audieri că acea tăietură o are din ziua în care a fost la locuința tinerilor uciși. Acesta susține că ar fi căzut din taxi, apoi a alunecat cu mâna într-o bucată de metal. Anterior, tânărul susținea că s-a tăiat la mână într-un geam.

Avocata a mai spus că, în ziua în care Ahmed Sami El Bourkadi a mers la spital pentru a fi cusut la mână, ar fi vorbit cu medicii în engleză, limbă pe care nu o vorbește foarte bine, el fiind vorbitor de franceză. Acesta le-ar fi spus medicilor că are la mână «une blessure», adică o rană, și nu o arsură, așa cum s-a speculat inițial.

Urmele de pantofi de la locul crimelor, expertizate

La audierile de săptămâna trecută, Ahmed Sami El Bourkadi a justificat și urmele de pantofi găsite de anchetatori. Urmele de pe pantofii pe care acesta îi purta în Italia coincid cu cele găsite în vila în care au fost ucişi Youssef Ajniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa.

La fața locului au fost găsite două tipuri de urme care corespundeau unor pantofi mărimea 40. Este vorba despre o pereche de încălțăminte marca Pull&Bear pe care i-a primit de la prietena lui. Am vorbit cu tatăl său să-l întrebe dacă are pantofi Pull&Bear și, într-adevăr, i-a spus că are o pereche.  Clientul meu spune că nu a folosit acei pantofi la locul faptei și că este o coincidenţă. Este o marcă de pantofi foarte comună, sunt sute de persoane care au această încălțăminte, a mai spus avocata Raluca Andrei, pentru Gândul.

Anchetatorii așteaptă analiza ADN

Totodată, avocata spune că tânărul ar fi putut să arunce acei pantofi, dacă i-ar fi purtat în ziua crimelor, sau să plece direct în Canada, însă nu a făcut-o.

Procurorii şi criminaliştii aşteaptă rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către principalul suspect aparțin tinerilor. Mai mult, anchetatorii au prelevat inclusiv mostre de salivă și așteaptă rezultatele probelor.

În apărarea clientului său, avocata a mai spus că tinerii din Iași uciși cu zeci de lovituri de cuțit au încercat să se apere, iar „un potențial agresor ar fi avut urme, echimoze”, Ahmed Sami El Bourkadi neavând astfel de urme pe corp.

Acesta îşi cumpărase bilet de avion spre Italia cu o lună înainte de a pleca. Dat în urmărire internațională, el a fost capturat pe 14 decembrie, de carabinierii italieni, la Roma. El a recunoscut că a fost în locuința celor doi tineri în ziua în care au fost uciși, dar când el a plecat, aceștia erau în viață. Suspectul a mai precizat ă ar  mai fi văzut alte două persoane străine în casa tinerilor uciși.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.


Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
O navă de război misterioasă care s-a scufundat în 1742 a fost, în sfârșit, identificată