Noi detalii despre principalul suspect al dublei crime din Iași. Iubita lui Ahmed Sami ar fi știut despre uciderea celor doi tineri

Noi detalii despre principalul suspect al dublei crime din Iași. Iubita lui Ahmed Sami ar fi știut despre uciderea celor doi tineri
Ahmed Sami El Bourkadi a fost adus în ţară miercur. Foto Captura video/Digi 24
Publicat: 23/12/2021, 12:32
Actualizat: 23/12/2021, 13:35

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul uciderii studentului marocan de la Facultatea de Medicină din Iași și a prietenei acestuia, a fost audiat, joi, la sediul IPJ Iași, la o zi după ce a fost extrădat din Italia.

Autorităţile suspectează că iubita lui Ahmed Sami El Borkadi, cu care era la Roma când a fost prins, la câteva zile după ce au fost găsiți înjunghiați cei doi tineri din Iași, ar fi ştiut despre oribila faptă, însă tânăra nu le-ar fi spus nimic oamenilor legii, spun surse judiciare, pentru Gândul. Tânăra ar urma să fie și ea audiată, anchetatorii urmând să stabilească dacă va fi sau nu pusă sub acuzare pentru favorizarea făptuitorului.

Părinţii sunt şocaţi pentru că el a fost întotdeauna un copil foarte cuminte, cu note bune la şcoală, care nu a creat probleme. Tatăl său este medic, mama sa, farmacistă„, a spus Raluca Andrei, avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit observatornews.ro.

”Au fost găsite o serie de pete”

Anchetatorii au percheziționat locuința din Iași a tânărului, de unde au ridicat doi saci cu posibile probe care ar putea face legătura  între locul crimei şi prezenţa lui Ahmed Sami El Bourkadi în noaptea în care au fost comise crimele.

„Au fost identificate în apartamentul respectiv o serie de pete”, a mai spus avocata Raluca Andrei.

Ahmed Sami El Bourkadi a fost prins și reținut în 14 decembrie, de polițiștii italieni, la Roma, fiind extrădat miercuri 22 decembrie.

Urmărit penal pentru dublă crimă

Tribunalul Iaşi a emis în 13 decembrie un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională, fiind principalul suspect pentru uciderea pe 9 decembrie a celor doi tineri, ale căror trupuri au fost descoperite în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Ahmed Sami El Bourkadi a mers la spital după ce ar fi comis crimele și a primit îngrijiri medicale pentru o plagă tăiată la mâna dreaptă. El le-a spus medicilor că s-a tăiat într-un geam.

În 11 decembrie, la câteva ore după ce au fost găsite cadavrele celor doi tineri în vila din Iași, Ahmed Sami El Bourkadi a mers la aeroport, de unde a plecat cu o cursă spre Roma.

Ahmed El Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah, una dintre victimele ucise în vila din cartierul ieşean Moara de Vânt.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Ahmed Sami, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși, pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Studentul urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în locuiau cu chirie.

Principalul suspect îi cunoștea pe cei doi tineri. Potrivit unor surse din anchetă, după ce i-ar fi înjunghiat, Ahmed Sami El Bourkadi a plecat, dar ar fi revenit pentru a sparge un geam și a lua câteva obiecte, pentru a da impresia unui jaf.

Cătălina Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a precizat, luni, într-o declație de presă, că trupurile tinerilor uciși în vila din cartierul ieșean Moarta de Vânt nu prezentau urme de incendiere.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al băiatului – 17, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase