Tânărul român care a terminat Medicina la Cambridge s-a întors în țara natală: „În România, ca doctor, trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit” – FOTO

Tânărul român care a terminat Medicina la Cambridge s-a întors în țara natală: „În România, ca doctor, trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit” - FOTO
Tânărul român care a terminat Medicina la Cambridge s-a întors în țara natală: „În România, ca doctor, trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit” / Sursă FOTO: Mihai Teodor Bica - Facebook
Publicat: 03/12/2020, 09:09

Mihai Teodor Bica, medic rezident pe specializarea Cardiologie, a terminat Medicina la Cambridge, dar a ales să se întoarcă în România unde sistemul de sănătate este mult mai „jos” decât cel din țările în care ar fi putut să profeseze.

Tânărul rezident român a depus jurământul de medic, dar și-a făcut și o promisiune pe care a relevat-o pentru observatornews.ro.

„Să fiu mereu empatic, să fiu dedicat, să nu pierd din vedere că lucrez cu oameni în suferință și să mă mențin mereu la curent cu ultimele descoperiri, ca să pot să tratez optim”, a susținut Mihai Teodor Bica.

Medicul român, școlit la Cambridge, s-a întors în România!

Medicul, chiar dacă a avut drept mentori persoane laureate ale premiului Nobel, a povestit cum sunt pregătiți medicii în Marea Britanie, amintind de cursurile în car eerau aduși actori care jucau rolul pacientului.

„Mimau foarte realist un pacient nervos, un pacient supărat, un pacient într-o stare proastă, cu o demență senilă…”, și-a amintit acesta.

De asemenea, medicul rezident a vorbit și despre ziua absolvirii de la Cambridge.

„Îngenunchezi în fața rectorului universității, care îți dă o binecuvântare în latină și îți înmânează diploma de absolvire. În văzul tuturor, sunt mulți turiști, e un spectacol de fapt”, a povestit acesta.

De ce s-a întors în țară Mihai Teodor Bica

Tânărul a explicat și ce l-a determinat să se întoarcă să profeseze în România, deși condițiile din spitale sunt mult mai proaste decât în alte țări.

„Am luat decizia de a mă întoarce când am avut o dramă în familie. A murit bunica mea, de care eram foarte apropiat, și mi-a cântărit mult lucrul acesta. Nu am putut să mă duc la vremea aia la înmormântare și cumva lucrul acesta a rămas cu mine atunci”, a declarat Mihai Teodor Bica.

Astfel, acesta s-a decis să revină în țara natală și să facă direfența pentru pacienții compatrioți și nu numai. De la începutul acestui an, tănârul este rezident la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, dar se pregătește și la Spitalul Floreasca, unde învață cum funcționează medicina de urgență.

„În România, ca doctor, trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit. Dacă tu ca doctor nu te zbați pentru pacient să-i obții investigații, să-i obții analize, să-i obții tratament în primul rând, atunci rezultatul n-are cum să fie bun”, a subliniat medicul.

„Trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit”

Totuși, sistemul medical din România l-a învățat ce înseamnă perseverența și ce înseamnă să lupți cu dinții, mai degrabă împotriva sistemului, pentru a-ți ajuta cu orice preț pacientul.

„Când mă gândesc la un pacient, mă gândesc la o persoană cunoscută. Spun că putea fi bunica mea, putea fi bunicul meu. Și dacă am vreo secundă vreo idee, dacă să-i mai fac ceva, dacă să nu-i fac, mă gândesc că dacă era bunica mea, atunci nu merita tot ce am mai bun?”, a punctat medicul.

Medicul rezident a dat exemplul unui aparat special – ecograful portabil, care ușurează foarte mult diagnosticarea bolnavului, dar care nu există în România.

„Merg cu el la patul pacientului, practic. Spitalele din România nu sunt dotate cu aşa ceva, nu există aşa ceva”, a explicat Mihau Teodor Bica.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...