Tânărul român care a terminat Medicina la Cambridge s-a întors în țara natală: „În România, ca doctor, trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit” – FOTO

Redactor:
Alexandra Mortu

Mihai Teodor Bica, medic rezident pe specializarea Cardiologie, a terminat Medicina la Cambridge, dar a ales să se întoarcă în România unde sistemul de sănătate este mult mai „jos” decât cel din țările în care ar fi putut să profeseze.

Tânărul rezident român a depus jurământul de medic, dar și-a făcut și o promisiune pe care a relevat-o pentru observatornews.ro.

„Să fiu mereu empatic, să fiu dedicat, să nu pierd din vedere că lucrez cu oameni în suferință și să mă mențin mereu la curent cu ultimele descoperiri, ca să pot să tratez optim”, a susținut Mihai Teodor Bica.

Medicul român, școlit la Cambridge, s-a întors în România!

Medicul, chiar dacă a avut drept mentori persoane laureate ale premiului Nobel, a povestit cum sunt pregătiți medicii în Marea Britanie, amintind de cursurile în car eerau aduși actori care jucau rolul pacientului.

„Mimau foarte realist un pacient nervos, un pacient supărat, un pacient într-o stare proastă, cu o demență senilă…”, și-a amintit acesta.

De asemenea, medicul rezident a vorbit și despre ziua absolvirii de la Cambridge.

„Îngenunchezi în fața rectorului universității, care îți dă o binecuvântare în latină și îți înmânează diploma de absolvire. În văzul tuturor, sunt mulți turiști, e un spectacol de fapt”, a povestit acesta.

De ce s-a întors în țară Mihai Teodor Bica

Tânărul a explicat și ce l-a determinat să se întoarcă să profeseze în România, deși condițiile din spitale sunt mult mai proaste decât în alte țări.

„Am luat decizia de a mă întoarce când am avut o dramă în familie. A murit bunica mea, de care eram foarte apropiat, și mi-a cântărit mult lucrul acesta. Nu am putut să mă duc la vremea aia la înmormântare și cumva lucrul acesta a rămas cu mine atunci”, a declarat Mihai Teodor Bica.

Astfel, acesta s-a decis să revină în țara natală și să facă direfența pentru pacienții compatrioți și nu numai. De la începutul acestui an, tănârul este rezident la Institutul pentru Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, dar se pregătește și la Spitalul Floreasca, unde învață cum funcționează medicina de urgență.

„În România, ca doctor, trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit. Dacă tu ca doctor nu te zbați pentru pacient să-i obții investigații, să-i obții analize, să-i obții tratament în primul rând, atunci rezultatul n-are cum să fie bun”, a subliniat medicul.

„Trebuie să depui un efort deosebit pentru a obține lucruri de care pacientul ar trebui să beneficieze în mod obișnuit”

Totuși, sistemul medical din România l-a învățat ce înseamnă perseverența și ce înseamnă să lupți cu dinții, mai degrabă împotriva sistemului, pentru a-ți ajuta cu orice preț pacientul.

„Când mă gândesc la un pacient, mă gândesc la o persoană cunoscută. Spun că putea fi bunica mea, putea fi bunicul meu. Și dacă am vreo secundă vreo idee, dacă să-i mai fac ceva, dacă să nu-i fac, mă gândesc că dacă era bunica mea, atunci nu merita tot ce am mai bun?”, a punctat medicul.

Medicul rezident a dat exemplul unui aparat special – ecograful portabil, care ușurează foarte mult diagnosticarea bolnavului, dar care nu există în România.

„Merg cu el la patul pacientului, practic. Spitalele din România nu sunt dotate cu aşa ceva, nu există aşa ceva”, a explicat Mihau Teodor Bica.

NEWS ALERT. Primul mare transfer reuşit de CFR Cluj în această iarnă. Campioana României i-a...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
FOTO. Lidia Buble s-a pozat așa în baie! Ipostaza care arată că nu mai are...
Amendă uriașă pentru un șofer român în Franța. El trebuie să plătească 4 milioane de...
Cristi Borcea a recunoscut că și-a lovit soția! De ce a bătut-o și ce filosofie...
RĂSTURNARE de situaţie. Ce se întâmplă, de fapt, cu redeschiderea ŞCOLILOR. Anunţul tocmai a fost...
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Aleksei Navalnîi a publicat imagini cu palatul lui Putin de la Marea Neagră. A costat...
Cristi Borcea a vrut să se SINUCIDĂ! Episod şocant, dezvăluit târziu, în noapte
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
A apărut încă o tulpină a virusului covid-19. Sute de mii de români vor fi...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
Un TATĂ i-a Pregătit Fetiței Lui MORMÂNTUL Și O Duce Acolo Zilnic. DE CE Face...
Inchide