Un cunoscut dezvoltator imobiliar din București a ajuns la spital, în stare gravă, după ce și-a cumpărat un certificat de vaccinare

Publicat: 31 01. 2022, 18:51
Actualizat: 31 01. 2022, 18:56
Foto: caracter ilustrativ

Un cunoscut dezvoltator imobilar din București care și-ar fi cumpărat un certificat de vaccinare fals se află în stare gravă la Spitalul „Victor Babeș”, după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta s-ar fi tratat acasă, în secret, după ce unii dintre apropiații săi l-ar fi convins că, în spitale, pacienții internați cu COVID-19 au șanse mici de supraviețuire. 

Polițiștii și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au descins, anul trecut, în 28 octombrie, la sediul Centrului de Găzduire și Îngrijire „Neghiniță”, unde fusese organizat, temporar, un centru de vaccinare anti-COVID.

Acolo, mai mulți funcționari puseseră pe picioare o adevărată afacere cu certificate de vaccinare false, îm condițiile în care anchetatorii au descoperit că, pentru aproximativ 200 de euro, aceștia introduseseră în platforma de vaccinare datele a peste 200 de persoane, care fuseseră înregistrate în locul altor persoane, care se vaccinaseră în mod real.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că unul dintre clienții acestor funcționari ar fi fost G.F.M., un important dezvoltator imobiliar, care a construit și vândut mai multe blocuri atât în București, în special în sectorul 4, cât și în orașul ilfovean Popești Leordeni.

Credea că va fi omorât de medici

Nevaccinat, acesta s-ar fi infectat cu noul coronavirus, însă nu ar fi solicitat ajutor de specialitate, în condițiile în care ar fi fost convins că, în spital, viața lui va fi pusă în pericol.

Ca urmare, omul de afaceri ar fi urmat mai multe scheme de tratament prescrise de persoane neautorizate, până când nu a mai putut să respire. Abia atunci a fost apelat numărul de urgență 112, iar bolnavul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul „Victor Babeș”.

Potrivit unor surse medicale, plămânii acestuia erau grav afectați, în proporție de peste 80 la sută, motiv pentru care a fost internat la Secția de terapie intensivă, unde a fost stabilizat