Un elev din Neamț a fost rănit grav la cap, după ce colegii l-au aruncat în sus și n-au reușit să-l mai prindă

Publicat: 12 03. 2021, 18:58
Actualizat: 06 04. 2021, 14:58

Un elev din Neamț a fost rănit grav la cap, după ce colegii l-au aruncat în sus și n-au reușit să-l mai prindă. Acesta are 13 ani și se află în prezent internat la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași. Adolescentul s-a rănit grav la cap, după ce colegii l-au aruncat în sus şi nu l-au mai prins, scrie publicația Bună Ziua Iași.

Elevul din Neamț a fost rănit grav la cap

Evenimentul nefericit s-a întâmplat, la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” din Pipirig, județul Neamț. În timpul unei pauze, colegii l-au aruncat pe adolescentul de 13 ani și nu l-au mai prins, iar copilul s-a lovit cu capul de pardoseală. A fost dus imediat la dispensarul din comună, după care s-a decis transferarea lui la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț, notează BZI.

În urma stabilizării, medicii au solicitat un elicopter SMURD, iar băiatul a fost dus la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.

„Am primit, în cursul gărzii de ieri, un copil, un băiețel, un traumatism cranio-cerebral, prin cădere de la înălțime, care a necesitat supraveghere și instituirea terapiei în secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Copilul este în continuare sub supravegherea noastră, urmează să efectueze investigațiile imagistice conform protocoalelor și sperăm să fie o evoluție bună, ca și până acum”, a declarat Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Ce spun reprezentanții Inspectoratului Școlar

Adolescentul a venit cu un scor Glasgow de 15, ceea ce înseamnă a fost conștient încă de la venirea în spital. A trecut prin perioade mai dificile, dar acum este stabil.

Inspectoratul Școlar din județ a venit cu o reacție:

„Am informat și ministerul despre cele petrecute ieri la liceul din Pipirig, doamna director verifică ce s-a întâmplat exact și ce reguli s-au încălcat. A fost o joacă nesăbuită între colegi, în timpul pauzei de la ora 13.00, băiatul a intrat și el în joc, cei de a VIII-a l-ar fi ridicat în sus și i-au dat drumul, iar în cădere s-a lovit la cap. (…) Școala face o analiză în legătură cu cele petrecute. (…) Niște măsuri cu siguranță se vor lua!”, a declarat prof. Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț pentru ObservatorNews.

Oamenii legii au deschis un dosar penal de vătămare corporală in rem.