Un medic de doar 44 de ani din Timișoara a murit după ce s-a infectat COVID-19: „Era puternic și sănătos. E un eveniment oribil”

Un medic de doar 44 de ani din Timișoara a murit după ce s-a infectat COVID-19: „Era puternic și sănătos. E un eveniment oribil”
Medic de doar 44 ani de ani, răpus de COVID-19: „Era puternic și sănătos. E un eveniment oribil”. Foto: Shutterstock
Publicat: 29/08/2020, 09:59
Actualizat: 06/04/2021, 16:16

Un medic de doar 44 de ani din Timişoara, asistent universitar, a murit după ce, în urmă cu mai puţin de trei săptămăni, a fost diagnosticat cu COVID-19. Anunţul a fost făcut pe pagina sa de Facebook de managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.

Astăzi  a decedat domnul Asistent Universitar Dr. Cristian Milicin, un medic tânăr, de doar 44 de ani, care activa în propria clinică, din cauza COVID-19, infectat în urmă cu mai puţin de 3 săptâmâni. Nu l-am cunoscut personal, dar profesional a fost un medic foarte bun, puternic şi sănătos, mereu dispus să ajute pe cei din jur. E un eveniment oribil ce ne loveşte pe toţi ca un trăznet şi încă un mesaj pentru acei inconştienţi care nu „cred” în acest virus nemernic. Întreg colectivul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brînzeu” Timişoara este alături de familie. Sincere condoleanţe din partea tuturor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul prin care managerul Spitalului Judeţean anunţă decesul medicului de 44 de ani.

Povestea asistentului medical ucis de COVID-19: „Toată lumea plângea și era lovită ca de un cataclism”

În luna iulie, publicațiile din România au anunțat decesul unui alt cadru medical infectat cu Covid-19. Pe primele pagini câteva cuvinte au luat forma unei știri: „Încă un cadru medical, răpus de coronavirus”. Ionică Potop, asistent medical și lider Sanitas Vidra, s-a stins după o luptă grea lăsând în spate memoria unui om dedicat profesiei sale.

„Un om deosebit”, așa și-l amintește pe Ionică, Claudiu Grosu președintele Federației Sanitas Vrancea.

Ionică Potop lucra ca asistent medical încă din `89 la Spitalul Vidra, pe secția de chirurgie. Avea doar 49 de ani. Timp de 15 zile, bărbat a fost la internat la secția de terapie intensivă. După 11-12 zile de spitalizare, Ionică abia mai reușea să se ridice în picioare. Nu rezista mai mult de cinci minute.