Un tren de marfă a deraiat în județul Iași. Circulația feroviară pe ruta Iași-Pașcani, blocată

Publicat: 29 06. 2022, 21:44
Actualizat: 29 06. 2022, 21:57

11 vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat miercuri după-amiază în județul Iași. Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară este întreruptă pe ruta Pașcani-Iași din această cauză. Accidentul a avut loc miercuri, 29 iunie, la ora 17.20 între stațiile Sârca și Podu Iloaiei.

Garnitura avea 32 de vagoane ale Căilor Ferate Ucrainene Ukralizniția și revenea, conform clubferoviar.ro, din portul Constanța, unde transportase cereale din Ucraina. În urma deraierii celor 11 vagoane s-au rupt și șapte stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de tren.

„Este un tren de marfă privat, din fericire nu sunt victime. Facem toate eforturile alături de colegii noștri de la CFR ca în cel mai scurt timp să putem debloca, în așa fel încât celelalte trenuri, în special cele care transportă persoane atât spre Iași sau dinspre Iași să nu fie afectate”, a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași. Vagoanele au deraiat pe firul II al circulației, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

„Pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Sârca. Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere. Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit. CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp”, au transmis reprezentanții CFR Sa.

Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.