Unul dintre pacienții transferați de la SJU Piatra Neamț în județul Iași a murit. Bărbatul nu a avut legătură cu incendiul din secția ATI, izbucnit sâmbătă

Unul dintre pacienții transferați de la SJU Piatra Neamț în județul Iași a murit. Bărbatul nu a avut legătură cu incendiul din secția ATI, izbucnit sâmbătă
Un nou incendiu la o secție ATI, în plină pandemie, după ce o priză a luat foc! Pompierii, ajunși de urgență la fața locului
Publicat: 16/11/2020, 13:48
Actualizat: 06/04/2021, 15:23

Unul dintre pacienții care au fost transferați de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț în județul Iași, după ce secția ATI a fost închisă, a încetat din viață la Spitalul Municipal Pașcani. Persoana decedată nu a avut legătură cu incendiul teribil de sâmbătă.

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat, duminică, că de la Spitalul Judeţean Neamţ au fost transferaţi şase pacienţi din salonul ATI afectat de incendiu şi încă un pacient care se afla deja în UPU şi care necesita terapie intensivă.

Persoanele care au fost evacuate la UPU, plus încă o persoană care se afla la UPU şi care avea nevoie de terapie intensivă, au fost evacuate la Spitalul Leţcani – şase persoane şi la spitalul din Paşcani – o persoană”, a precizat Arafat.

Din păcate, pacientul care fusese transferat la Spitalul Municipal Pașcani de la secția UPU a SJU Piatra Neamț a încetat din viață. Persoana era în stare foarte gravă, cu comorbidități. Ministerul Sănătăţii a transmis, luni, că bărbatul nu a fost implicat în incendiul de la Secţia ATI din Piatra Neamţ.

Incendiu devastator în secția ATI a SJU Piatra Neamț. Un pacient transferat a murit la Spitalul Municipal Pașcani

Potrivit libertatea.ro, suferea de pancreatită acută. Tocmai din acest motiv a și fost transferat la Spitalul Municipal din Pașcani, pentru că acolo există și chirurg, și specialist în gastroenterologie.

Nu am ales să îl lăsăm acolo doar pentru că se ocupaseră locurile de la Spitalul de la Lețcani. Dintre cei șapte transferați trei erau stabil din punct de vedere respirator, erau conștienți, iar unul dintre aceștia avea și o afecțiune pancreatică la care s-ar putea să aibă nevoie de gastroenterolog și de chirurg, care nu se găsesc la Lețcani, unde sunt doar medici infecționiști și specialiști ATI”, a declarat, duminică. prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase