UPDATE. Federația Română de Tenis a defrișat o treime din Parcul Operei pentru a construi terenuri de tenis. Ce susține președintele FRT. VIDEO

UPDATE. Federația Română de Tenis a defrișat o treime din Parcul Operei pentru a construi terenuri de tenis. Ce susține președintele FRT. VIDEO
Publicat: 28/05/2013, 14:18
Actualizat: 08/01/2020, 20:54

Federația Română de Tenis (FRT) a defrișat 1,6 hectare de spațiu verde din Parcul Operei pentru a reconstrui acolo fostul „Tenis Club București”.

Reprezentanții FRT susțin că au avut toate avizele necesare pentru defrișare și că pe teren erau buruieni și arbuști care au crescut după ce a fost demolat fostul club, în 1989.

Organizațiile de protecție a mediului spun însă că acolo erau copaci cu o vârstă de 20 de ani și că terenul putea fi construit în altă parte.

George Cosac, președintele FRT, a declarat pentru gândulcă terenul îi aparține Federației. „Acest teren a fost donat în 1920 Federației Române de tenis de către frații Doherty. El a fost naționalizat de comuniștii apoi. După ’90, a intrat în domeniul privat al statului, nu în domeniul public. De câțiva ani, prin hotărâre de Guvern, terenul a revenit la FRT”.

Cosac susține că pe teren nu au fost copaci, ci doar arbuști și ierburi. „Se poate vedea că a fost descoperit stratul de zgură de la fostele terenuri”, potrivit lui.

Întrebat de ce reprezentanții de la Primăria Capitalei nu au reușit să dea un răspuns concret în ceea ce privește proprietarul terenului, președintele FRT a spus că probabil au fost contactate „persoane neabilitate”. El susține că autorizația de construcție a fost obținută în urmă cu câteva luni.

FRT are un buget inițial de 400.000 de euro și dorește să construiască nouă terenuri de tenis. Primele vor fi gata la sfârșitul acestui an, potrivit lui Cosac. El a dat asigurări că între terenuri va fi amenajat spațiu verde și că vor fi plantați copaci.

Manuela Dediu, purtător de cuvânt la Primăria Generală a Municipiului București, a confirmat pentru gândul că FRT are autorizație, dar doar pentru reconstruirea fostei baze – terenuri și vestiare – nu pentru hotel și sală de sport acoperită, așa cum s-a scris în presă. Ea nu a putut confirma în acest moment faptul că terenul îi aparține Federației, urmând să revină cu aceste informații.Dediu susține și că Primăria Capitalei a dat doar aviz de igienizare a terenului pentru a se putea face un inventar al arborilor de pe teren și că nu a fost emis niciun aviz de defrișare.

Potrivit legii, este nevoie de autorizație de defrișare chiar și pentru terenurile care îți aparțin.

Oprescu: În zona de lângă Parcul Operei se reface Clubul de Tenis București, nu s-au defrișat copaci

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marți, că pe terenul de 1,6 hectare de lângă Parcul Operei nu sunt tăiați copaci, ci se reface Clubul de Tenis București și se igienizează zona, precizând că a discutat cu Ion Țiriac să nu fie „carnagiu cu pomi acolo”, transmite Mediafax.

Edilul Capitalei a precizat că municipalitatea a autorizat lucrările de refacere a Clubului de Tenis București, cunoscut ca „Baza Doherty”.

„Autorizarea dată de Primăria Municipiului București este de refacere a Clubului de Tenis București, respectiv igienizarea zonelor respective și de curățire a tufișurilor pentru refacerea acelui club de tenis al Bucureștiului care a funcționat odată acolo”, a spus Sorin Oprescu, arătând că locul este perfect pentru că se află la „intersecția în care studenții vin din campusurile lor”.

Baza sportivă de tenis din strada Știrbei Vodă a fost construită la mijlocul anilor 1920, fiind denumită „Doherty”, după numele celebrilor frați tenismeni englezi Laurie și Reggie. Inițial, baza sportivă avea cinci terenuri, în anii 1960 fiind demolate pentru a fi reconstruite alte două terenuri, înteaga bază fiind redenumită „Centrul de antrenament 2”, iar apoi „Școala sportivă de tenis 2”. În anul 1989 clubul a fost desființat.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Regula OBLIGATORIE pentru toți românii! S-a anunțat astăzi, 3 Mai
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?