Alex Chelba, prietenul fotograf al lui Cabral, pe lista celor care au murit azi: „Nu mai putem decât să plângem”

Alex Chelba, prietenul fotograf al lui Cabral, pe lista celor care au murit azi: Nu mai putem decât să plângem
Publicat: 07/11/2015, 17:51

„Dragii mei, Alex nu mai este. Acum pentru el nu mai putem decât să plângem. Mulțumesc pentru tot sprijinul, le ținem pumnii celor care încă luptă, la fel și familiilor și prietenilor lor”, a scris Cabral, sâmbătă după-amiază, pe contul său de Facebook.

De asemenea, Cabral a anunțat pe blogul său că a oprit strângere de fonduri pentru prietenul său. „Vă mulțumim frumos pentru tot. Am oprit strângerea de fonduri. Alex nu mai este. 39”, a scris Cabral, făcând referire la faptul că în urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, și-au pierdut viața 39 de persoane, dintre care șapte – între care și Alex Chelba – au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală și două în Olanda, unde au fost transferate.

Pe 4 noiembrie, Cabral a scris un text emoționant despre Alex Chelba, care, la momentul respectiv, se lupta să supraviețuiască.

„E solid prietenul meu. Și destul de înalt. Și râdem mult. Cu toate că nu știe de glumă, râdem mult. Alex Chelba îl cheamă. Și e un capsoman și-un fixist. Are 33 de ani și e un băiat serios. Uneori chiar enervant de serios. Muncește de rupe. Aleargă cu aparatul ăla al lui, cară multe kile de obiective, fuge dintr-un loc într-altul… ba fotografie, ba video. Nu știe să zică nu. Cu toate că nu-i tace gura aia bogată… nu știe să refuze. Sare să ajute, să sprijine, să rezolve. E un băiat extraordinar. Și plâng ca un idiot pentru că nu-mi aduc aminte să-i fi spus vreodată cât de mișto cred că este”, a scris Cabral pe blogul său.

Acesta a precizat că Alex Chelba a fost prezent la concertul susținut, pe 30 octombrie, în clubul Colectiv, de trupa Goodbye to Gravity și filma atunci când s-a declanșat incendiul.

„Când s-a declanșat iadul, el filma, fix în partea cealaltă față de ieșirea blestematului club. Când s-a pornit totul, a încercat să iasă. N-a reușit. A căzut la câțiva metri de ieșire, năucit de fumul toxic, simțind cum arde carnea pe el. Au început să-l calce oamenii în picioare. A reușit să se mai târască unul sau doi metri… cineva din intrare l-a tras afară. Poate Despot, poate Rugină, poate Claudiu, poate un altul dintre cei care s-au dovedit a fi eroi în noaptea aia groaznică. L-au tras afară și pe el și pe aparatul lui, pe care instinctiv i se încleștaseră mâinile. Aparatul lui, cumpărat din multe, foarte multe ore de muncă. Aparatul lui, pentru care mai trebuie să muncească. Aparatul lui nou-nouț și care acum e o epavă”, a povestit Cabral.

Acesta a mai spus că Alex Chelba a ajuns la spital pe picioarele sale și a povestit ce s-a întâmplat cu amănunte. „Am ajuns să-l văd la câteva ore după, de la aeroport am alergat direct la el. Era intubat, începuseră să apară problemele. Am vorbit puțin, l-am certat, l-am necăjit că mă duc să mănânc falafel fără el… încercam să fac glume și tot ce reușeam era să-mi mușc buzele ca să nu-mi bubuie lacrimile”, a afirmat Cabral.

„Ne-au mutilat prietenii (…) Ne-au nenorocit prietenii”, a mai scris Cabral, relatând la momentul respectiv că Alex Chelba se chinuia să supraviețuiască.

„Am despăturit un cearșaf și-am pus aparatul lui Alex pe el. De patru zile ne-am mutat la spital. De patru zile ne-am abandonat viețile, de dimineață și până în noapte stăm acolo. Dar acum e seară și după ce-am despăturit un cearșaf i-am pus aparatul pe el. O epavă. Plastic ars, plastic crăpat, plastic topit. Până și cauciucul e topit. Mă uit la aparatul ăsta și mi-e groază să știu că și carnea lui Alex a pățit la fel. Știu ce-am de făcut. I-l dau la reparat. Și dacă nu se repară… îi fac rost de altul. Aparatul ăsta este viața lui. Dacă salvez aparatul… îl salvez și pe el. Dacă repar aparatul nu-mi moare prietenul. Un om extraordinar, un fotograf bun, un om incredibil de muncitor. Și de corect. Prietenul meu, Alex”, a mai spus Cabral la momentul respectiv.

ŞOCANT! Miliardarul român care le-a INTERZIS angajaţilor să se vaccineze: ”Vreţi să nu mai faceţi...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
FOTO. Iuliana Luciu, spectaculoasă în costum de baie! A depășit-o pe Nicoleta în frumusețe
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Raed Arafat, anunț cutremurător! Măsura dură care se ia în toate spitalele din România, după...
Ce a vorbit Vlăduța Lupău cu Neymar la Paris! Frumoasa cântăreață a dezvăluit tot: `El...
Bonurile de masă din România, schimbare radicală! Ce vor trebui să facă românii în curând
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Românii caută cu disperare aceste ANVELOPE DE IARNĂ. Ce au ele mai special?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
VIDEO. Hoț neinspirat: Un bărbat a furat telefonului unui jurnalist în timpul transmisiunii live pe...
Tragedie la Pro TV! Sissoko a fost găsit mort în casă. Avea Covid
O scrisoare de AMOR a excentricei regine Maria Antoaneta a DEZĂLUIT ceva INCREDIBIL după aproape...
Băutura din România după care străinii sunt înnebuniți! Aproape toată producția merge la export, românii...
Alertă alimentară în România. Fructele și legumele care sunt pline de pesticide
ACUM, INTERVIU LIVE cu Cristiana Popescu, consilier local USR
Regina Elisabeta a II-a, jignită? Premiul refuzat: „Găsiți un destinatar mai vrednic”
Predicții sumbre pentru România: „Vom pierde peste 3.000 de vieţi până duminică la ora 13....
ȘOCUL ANULUI despre PFIZER: Efectul advers de care se sperie toată lumea
INFORMAȚIA MOMENTULUI: Nicolae Ciucă - viitorul prim-ministru! Americanii l-au convins pe Klaus Iohannis
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021