Anchetatorii au început AUDIEREA unor martori ai incendiului din Club Colectiv

Anchetatorii au început AUDIEREA unor martori ai incendiului din Club Colectiv

Astfel, polițiștii au adus, duminică, la sediul Poliției Capitalei, pentru audieri, două tinere care se aflau, vineri noapte, în clubul Colectiv. La scurt timp după ele, la sediul Poliției Capitalei a sosit un tânăr însoțit de două femei, cel mai probabil rude, băiatul având urechea dreaptă bandajată.

Niciuna dintre cele trei persoane venite la audieri nu a dorit să facă declarații, tânărul fiind chiar indignat de întrebările jurnaliștilor și încercând să scape de aceștia.

Vineri seară, clubul Colectiv găzduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album – „Mantras of war”. În club a izbucnit un incendiu, iar ultimul bilanț arată 29 de persoane decedate și 146 de persoane internate la spitale din Capitală. Dintre acestea, 80-90 de persoane sunt în stare gravă sau critică.

Printre persoanele decedate se află și doi dintre membrii trupei care susținea concertul, respectiv Vlad Țelea și Mihai Alexandru.

Martori aflați în club au declarat pentru MEDIAFAX că incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stâlp al clădirii aprinzându-se, iar ulterior focul propagându-se la tavan. Bucăți din plafon, care era capitonat și el cu burete antifonic, s-au desprins și au căzut peste oameni.

Potrivit celor aflați la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan și să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250-300 de persoane din club au fost cuprinse de panică și s-au îmbulzit spre ieșire, creându-se busculadă, deoarece doar una dintre ușile de la intrare s-a deschis de la declanșarea incendiului.

Ulterior, și cea de-a doua ușă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta „ieșind în valuri” pe ușa de la intrare.

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea în Clubul Colectiv spune că patronii localului au refuzat să cumpere material ignifug pentru că era „prea scump”, el susținând că o astfel de lucrare se face în mod normal „pe baza unui proiect întocmit de pompieri, de arhitect”, care însă nu a existat.

El a precizat că tot tavanul a fost acoperit cu acel tip de material, care este rezistent doar la căldură, nu și la foc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase