Cristian Mitroi, a 63-a victimă a incendiului din Colectiv, avea 30 de ani și era artist grafic

Cristian Mitroi, a 63-a victimă a incendiului din Colectiv, avea 30 de ani și era artist grafic
Publicat: 22/12/2015, 11:55

Tânărul era internat într-o clinică din Marea Britanie, unde fusese transferat în 8 noiembrie. După incendiul din 30 octombrie, Cristian Mitroi a stat internat aproximativ o săptămână la Spitalul de Urgență Floreasca, în stare critică, având arsuri pe cap, spate și mâini, dar și arsuri de căi respiratorii.

Cristian Mitroi împlinise 30 de ani în 31 iulie, era din Băilești, județul Dolj, dar locuia de mai mulți ani în București. De câțiva ani, Cristian Mitroi era artist grafic, fiind cunoscută în mediul artistic sub numele de Gold Midas. Desenele, ilustrațiile, pozele, logo-urile, site-urile și interfețele grafice pe care le-a realizat, unele dintre ele pentru unul dintre cele mai mari magazine online, sunt prezentate pe site-ul GoldMidas.eu. Acesta se prezenta pe blogul său ca fiind pasionat de grafică digitală și desen, având studii de specialitate în domeniul informaticii economice și marketingului online.

Trupa Cargo a scris luni seară, pe pagina de Facebook, despre decesul lui Cristian Mitroi, iar în memoria tânărului a postat mai multe fotografii realizate de acesta.

„Tocmai am aflat o veste tristă. În seara asta s-a stins fotograful Cristi Mitroi. A fost o onoare să te cunoaștem!”, a scris Cargo pe Facebook.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte 36 de persoane au murit în spitale din țară și din străinătate, numărul victimelor ajungând, în 21 decembrie, la 63.

În spitale din străinătate au fost transferați 39 de răniți, însă patru au decedat în Marea Britanie, trei în Germania, doi în Olanda și câte unul în Israel și Austria. Dintre pacienții transferați în clinicile din străinătate mai sunt internați 19 răniți în incendiul din Colectiv.

În spitalele din Capitală mai sunt internați, marți, 10 dintre răniții în incendiul din Colectiv, alți 70 fiind externați, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase