EROINELE de la Maternitatea Bucur, aflată lângă club Colectiv: ”Am început să alergăm de la salvare la salvare, ca să vedem pe care-i puteau lua în ordinea gravității”

Redactor:
Aurelia Alexa
EROINELE de la Maternitatea Bucur, aflată lângă club Colectiv: ”Am început să alergăm de la salvare la salvare, ca să vedem pe care-i puteau lua în ordinea gravității”
Câteva cadre medicale de la Maternitatea Bucur, aflată la câțiva metri de Clubul Colectiv, au povestit, luni, că au coborât cu materiale sanitare imediat ce au auzit ambulanțele, au făcut manevre de reanimare, exact cum fac bebelușilor, iar răniții au fost intubați pe asfalt, în stradă.

Câteva angajate ale Maternității Bucur, care vineri seară erau de serviciu, au povestit că au coborât imediat ce au auzit sirenele ambulanțelor, cu materiale sanitare, cu soluții perfuzabile, cu branule, cu feșe, leucoplast și tot ce aveau.

„Fetele au început deja să prindă vase, să facă masaj cardiac. Problema este că abia atunci când am coborât am văzut că erau foarte mulți întinși pe jos, nu se știa cât de grav sunt. Salvările nu mai făceau față, apropo de capacitate. Atunci am început să alergăm, am lăsat asistentele acolo și am început să alergăm de la salvare la salvare ca să vedem pe care-i puteau lua în ordinea gravității. Îi luau pe care puteau, nu s-a mai ținut cont de capacitatea salvării . Fetelor de la noi, reanimând copii, nu le-a fost foarte greu să reanimeze și au început să facă manevre de reanimare cum fac bebelușilor. Cei care își recăpăta pulsul sau cât de cât respirau erau puși în salvări”, a explicat o doctoriță.

Din spital a coborât și medicul Lucian Horhotă, care era de gardă la reanimare și care și a început să intubeze.

„S-a intubat pe asfalt, în stradă. Poziția pentru intubare este o poziție foarte dificilă și ca să stai în genunchi pe asfalt și să intubezi este extrem de greu”, a mai spus doctorița.

O altă angajată a maternității a adăugat că totul a fost foarte dificil și din cauză că era întuneric, iar operatorii unor televiziuni le-au făcut lumină cu camerele.

„A fost foarte greu, pentru că era întunerc aici și noroc cu cei de la televiziuni, pentru că au fost televiziuni care au lăsat camerele jos și ne-au ținut luminile ca să prindem vasele. Deci nu au filmat ca să ne țină luminile de la camere ca să putem prinde vase, pentru că era atât de întuneric, nu se vedea, și ei erau plini de fum negru, erau mai mult arși în interior decât în exterior. Nu puteau să vorbească, nu puteau să respire. Când i-am făcut masaj cardiac uneia dintre fetele care erau jos, prietenul ei m-a ajutat, i-a făcut respirație gură la gură și striga «ajutați-o, ajutați-o». A făcut stop cardiorespirator. După aceea, a venit cineva de pe o ambulanță SMURD cu un defibrilator, a defibrilat-o, a luat-o și a dus-o în ambulanță. Deci avea puls când au luat-o, dar nu știu ce s-a întâmplat”, a explicat femeia.

Ea și-a amintit, însă, că pentru o altă fată nu s-a mai putut face nimic, deși a fost resuscitată 40 de minute.

„Domnul doctor Horhotă a intubat-o pe trotuar, dar nu s-a mai putut face nimic pentru ea. Este o imagine cumplită, iar imaginea care m-a marcat pe mine a fost într-o salvare, când au venit părinții unui băiat și au strigat că este mort și că au avut un copil care s-a dus la distracție și pe care acum nu îl mai au. Deci erau cu buletinul lui la capul lui și plângeau. Maică-sa, întinsă peste el, și tatăl plângea cu buletinul la cap. Deci asta m-a marcat foarte mult”, a spus angajata maternității.

Cadrele medicale au spus că au realizat ce s-a întâmplat abia după 24 de ore, pentru că în momentele acelea încercau să facă tot ce puteau cu ce aveau.

„Cei de pe SMURD au fost foarte organizați. Nu știu dacă s-a spus ceva la televizor, dar au fost peste 50 de mașini care au venit, nici nu mă așteptam să fie atâtea salvări aici”, a mai spus una dintre angajatele Maternității Bucur.

De altfel, acestea au infirmat informații potrivit cărora autoritățile au ajuns foarte târziu, acestea precizând că s-a ajuns în cel mult 10 minute.

FOTO-ŞOC! ”Am intrat în direct fără să mă îmbrac!” Gafă de proporţii făcută de o...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Românii din Israel trăiesc în teroare: „Au început să se bată, să împuște poliția, să...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Cât de mare este PERICOLUL de la Cernobîl după ce a început să FIARBĂ radioactiv...
Dan Bittman, interzis la PRO TV? Artistul a dat totul în vileag! Fanii au rămas...
Nominalizări BOMBĂ la Survivor România. Doi faimoși, în pericol: a ieșit scandal uriaș
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Veste ȘOC în România: A fost GĂSITĂ MOARTĂ
Cele mai comune 4 greşeli pe care bărbații le fac în dormitor
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide