Facebook i-a făcut lui Iohannis LISTA reprezentanților străzii, iar cel mai des invocat nume este Tudor Chirilă

Facebook i-a făcut lui Iohannis LISTA reprezentanților străzii, iar cel mai des invocat nume este Tudor Chirilă
Publicat: 06/11/2015, 12:00
Actualizat: 06/11/2015, 13:15

Președintele Klaus Iohannis a primit 5.520 de mesaje de la ONG-uri și de la oameni care au protestat în ultimele trei zile în Piața Universității, care cer să fie primiți la Cotroceni pentru discuții privind desemnarea premierului, iar consultările, la care nu s-a decis încă cine va merge, vor începe la 13.30.

Pe de altă parte, unii dintre cei care au ieșit să protesteze joi seară, pentru a treia seară la rând, în Piața Universității, au făcut o listă cu revendicări, dar nu au fost desemnați și reprezentanți ai protestatarilor care să prezinte aceste revendicări la Cotroceni, la discuțiile cu Iohannis. De altfel, leit motivul manifestației de joi seară, la care au participat în jur de 10.000 de oameni, a fost legat de solicitările „străxii” către șeful statului, dar și de cine ar trebui să meargă la Cotroceni.

Pe rețeaua de socializare Facebook s-au vehiculat mai multe nume începând de joi, după ce Klaus Iohannis a anunțat că, pentru prima dată, va chema vineri la consultările pentru formarea guvernului societatea civilă și reprezentanți ai manifestaților, precizând că a auzit vocea străzii și că va ține cont de solicitările protestatarilor.

Actorul și cântărețul Tudor Chirilă, solist al trupei Vama, este persoana cea mai des invocată de utilizatori ai rețelei de socializare Facebook, pentru a merge la discuțiile cu Klaus Iohannis.

Tudor Chirilă a și participat la protestele din Piața Universității și a publicat mai multe mesaje pe contul său de Facebook atât de solidaritate cu manifestanții, cât și cu victimele tragediei din clubul Colectiv.

De asemenea, Tudor Chirilă l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru propunerea de a consulta „strada” de pe o zi pe alta, precizând că aceasta

„Domnule Klaus Iohannis această propunere de consultare cu «strada» făcută de pe o zi pe alta vi se pare o probă de seriozitate? Sau e doar praf in ochi tocmai pentru ca o miscare atat de spontana sa nu reuseasca sa se organizeze? E prima data de cand sunteti presedinte cand va vad atat de grabit”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Pe Facebook sunt vehiculate mai multe persoane care ar trebui să reprezinte „strada” la discuțiile cu președintele Iohannis, printre acestea numărându-se: realizatorul de televiziune Andi Moisescu, cântărețul Alin „Coiotu” Dincă, jurnalistul Cristian Tudor Popescu, cântărețul Cheloo, actorul Dan Puric, Sorin Mândruțescu, CEO al Oracle, scriitorul Mircea Cărtărescu, părintele Constantin Necula, actrița Oana Pellea, vloggerul Zmenta, jurnalistul Lucian Mîndruță, activistul social Nicușor Dan, realizatorii TV Mircea Badea, Radu Banciu și Dragoș Pătraru, omul de afaceri Ion Țiriac, Marian Munteanu, fostul lider al studenților în timpul Mineriadei din 1990, Laura Ștefan, de la Expert Forum, jurnalistul Vlad Petreanu.

Potrivit Administrației Prezidențiale, procesul de selecție a participanților la întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis este în curs de finalizare, urmând să fie anunțate și organizațiile, precum și persoanele care vor participa la aceste consultări.

Cele 5.520 de mesaje primite la Cotroceni conțin, fiecare, una sau mai multe propuneri de persoane care solicită să participe la consultări, preciza Președinția.

Potrivit unor surse oficiale, procesul de selecție este „dificil” și nu a fost încă stabilit numărul exact de participanți. Varianta de lucru este ca din această delegație să facă parte aproximativ 20 de persoane, încercându-se o reprezentare cât mai largă, dar care să nu îngreuneze discuțiile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Reghe și cei doi băieței: Liam și Landon. Fotografie în premieră
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia