Șefa Știrilor TVR și-a dat demisia după ce televiziunea publică nu a dat vineri breaking news cu tragedia din Colectiv: ”Aveam telefonul pe silent”

Șefa Știrilor TVR și-a dat demisia după ce televiziunea publică nu a dat vineri breaking news cu tragedia din Colectiv: ''Aveam telefonul pe silent''
Publicat: 02/11/2015, 14:32
Actualizat: 02/11/2015, 23:17

„Eu am demisionat pentru că telefonul meu era pe silent, nu am răspuns, nu am fost aici (la sediul TVR, n.r.). Dar decizia de a sparge emisia sau de a intra (în direct, n.r.) nu era numai a Știrilor. Noi avem și alți șefi care răspund de aceste lucruri, iar o procedură de Breaking News aprobată în Comitetul Director nu există”, a spus Raluca Stroe Brumariu.

Întrebată de ce nu există o astfel de procedură aprobată, Brumariu a precizat că, în cazurile de Breaking News de până acum, jurnaliștii TVR intrau în direct la TVR News (fosta TVR Info, n.r.). TVR News a fost însă închisă pe 1 august, ca urmare a unei decizii luate de fostul Consiliu de Administrație al SRTv, condus de Stelian Tănase, pentru diminuarea cheltuielilor Televiziunii Române, în contextul în care Agenția Națională de Administrare Fiscală blocase, în iulie, conturile operaționale ale TVR.

„Au mai fost cazuri (Breaking News, n.r.), dar, de obicei, era pe vremea Info și atunci funcționa normal, iar restul se întâmplau în timpul zilei și atunci emisia era aici. Noi, în timpul nopții, nu avem emisie, în sensul că, dacă noi vrem să transmitem ceva, trebuie chemați oamenii în studiouri pentru a emite. Noi nu avem cum să emitem altfel. Trebuie chemată lumea în studio ca noi să putem emite”, a explicat Raluca Stroe Brumariu.

În ceea ce îi privește pe ceilalți șefi din TVR care răspund de aceste lucruri, Raluca Stroe Brumariu a vorbit despre „ierarhia din instituție”, referindu-se la producătorul general interimar al SRTv, Liviu Nicolescu, care este și director al Direcției Studiouri Centrale, și la directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, care este și directorul de programe interimar.

„Astfel de lucruri probabil că nu s-ar fi întâmplat dacă era aprobată procedura de Breaking News. Eu convenisem cu Liviu Nicolescu să perfectăm o astfel de procedură, n-o să vă vină să credeți, începând cu 1 noiembrie, în care să avem o permanență în studio ca, dacă se întâmplă ceva, să putem imediat emite. Timpul n-a mai avut răbdare, ca să spun așa”, a mai spus Raluca Stroe Brumariu.

Întrebată dacă a preluat cineva conducerea Știrilor TVR după demisia sa, Raluca Stroe Brumariu a spus că nu știe. „Decizia nu este la mine, este la doamna Irina Radu (directorul general interimal al SRTv, n.r.)”, a mai spus Raluca Stroe Brumariu.

Raluca Stroe Brumariu a demisionat, luni, din funcția de coordonator interimar cu atribuții de director al Direcției Știri din Societatea Română de Televiziune.

Demisia a fost anunțată ca urmare a protestelor apărute după ce Televiziunea Română nu a difuzat imagini în regim de Breaking News privind incediul izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din București.

Brumariu a preluat conducerea Știrilor TVR în luna mai, printr-o decizie a fostului președinte-director general al SRTv, Stelian Tănase. Aceasta l-a înlocuit la acel moment, în această funcție, pe Claudiu Lucaci.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata