Toboșarul trupei Goodbye to Gravity a MURIT

Toboșarul trupei Goodbye to Gravity a MURIT
Publicat: 08/11/2015, 18:24
Actualizat: 08/11/2015, 18:30

UPDATE 18.18 Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, a murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveția și care a fost întoarsă din drum, astfel că bilanțul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv a ajuns la 45.

Conform sursei citate, echipa medicală care îl însoțea pe Bogdan Enache a decis ca aeroanva să fie întoarsă din drum, după ce Bogdan Enache ar fi intrat în stop cardiorespirator.

La ora transmiterii acestei știri, toboșarul trupei Goodbye to Gravity este resuscitat de personalul medical.

Aeronava de tip Cessna Citation a Inspectoratului General de Aviație, care trebuia să-l transporte pe Bogdan Enache, la o clinică Zurich, Elveția, a decolat de la București, duminică, în jurul orea 16.20, conform unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne,

„Pacientul, care până în prezent a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București, va fi asistat pe timpul zborului de o echipă mixtă de cadre medicale organizată de
SMURD”, se arată într-un comunicat al MAI.

Directorul medical al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, a declarat, duminică, faptul că se fac demersuri ca doi dintre pacienții spitalului să fie transferați în Elveția, respectiv în Finlanda.

„(…) Pentru doi se fac demersurile pentru a pleca unul la un spital din Zurich, din Elveția, și unul în Finlanda (…)”, a spus el.

Întrebat despre membrul formației Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care ar fi urmat să plece în Franța, directorul a spus: „Inițial, se făcuseră demersurile pentru Franța, nu știu din ce motiv destinația lui finală a rămas Elveția. Deci va pleca în Elveția”.

De asemenea, medicul a fost întrebat dacă transferul lui Bogdan Enache se face prin familie sau prin autorități, el răspunzând: „Da, este tot la nivelul autorităților”.

Surse medicale declarau, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că familia lui Bogdan Enache a discutat cu reprezentanții unui spital din Lyon pentru transferarea acestuia de la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, unde este internat din 30 octombrie, în stare critică. Ulterior, familia lui Bogdan Enache a vorbit la Spitalul de Arși despre transferul acestuia în străinătate, fiind informată că printre documentele necesare aprobării cererii trebuie să fie și dovada că este asigurat în sistemul asigurărilor sociale de stat. Aceleași surse spuneau că Bogdan Enache nu este asigurat, astfel că nu poate pleca în străinătate în baza formularului E112, adică nu poate beneficia de decontarea integrală de către stat a transportului și tratamentului în străinătate, au precizat sursele citate.

Duminică, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că pacienții care au nevoie de tratament în străinătate vor fi transferați indiferent dacă sunt asigurați sau nu, iar toate costurile aferente transportului și tratamentului vor fi suportate de către stat.

O aeronavă NATO va veni, duminică seară, în România pentru a prelua o parte dintre răniții în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate.

„Există un program la nivelul NATO la care și România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziție unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situații de Urgență vor să trimită răniți, se va face mult mai repede”, declara Dușa.

Potrivit acestuia, avionul NATO poate efecta deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele pe care românii le au în dotare, iar numărul celor care vor fi transferați nu este cunoscut pentru că deplasarea depinde de starea lor de sănătate.

Un număr de 21 de răniți în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferați, până duminică la amiază, din spitalele din Capitală în clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel și Germania, potrivit unui bilanț al Ministerului Sănătății transmis la solicitarea MEDIAFAX. Conform sursei citate, au fost transferați opt pacienți în spitale din Belgia, câte doi în clinici din Austria și Israel, iar unul în Germania. De asemenea, opt răniți au fost transportați la unități medicale din Olanda, doi dintre aceșta decedând, unul în ambulanță spre spital și un altul la spitalul din Rotterdam.

Bilanțul persoanelor decedate în tragedia de la Colectiv a ajuns la 44, după ce duminică au murit trei persoane, iar sâmbătă alte nouă, două dintre acestea în Olanda. În spitalele din Capitală erau internați, duminică la amiază, 95 de răniți în incendiul din Colectiv, dintre care 36 în stare gravă și critică, iar 57 stabili.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine