Unde pot fi depuse solicitările de ajutor de urgență pentru familiile victimelor incendiului din Colectiv

Unde pot fi depuse solicitările de ajutor de urgență pentru familiile victimelor incendiului din Colectiv
Publicat: 09/11/2015, 13:10
Actualizat: 09/11/2015, 17:45

Rudele celor care au fost răniți în incendiul din 30 octombrie din clubul Colectiv pot depune solicitările pentru ajutorul garantat de Guvern la Agențiile Județene de Plăți și Inspecție Socială sau, în București, la Agenția Nașională pentru Plăți și Inspecție Socială, potrivit unor surse guvernamentale.

Aceleși surse susțin că echipele sunt pregătite să meargă în întâmpinarea familiilor pentru ca acestea să „nu fie puse pe drumuri”.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că plata acestor sume urmează să se facă în maximum 5 zile de la primrea solicitării, adăugând că au fost înregistrate mai multe solicitări din partea familiilor pacienților transferați în străinătate, precum și solicitări din partea familiilor celor 83 de pacienți care sunt acum internați în spitalele din țară.

Familiile victimelor tragediei din Clubul Colectiv care sunt internate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, ajutor din partea Guvernului, iar rudele pacienților spitalizați în țară vor beneficia de 6.000 de lei pe lună, pe toată durata spitalizării.

Potrivit premierului interimar, familiile victimelor care au fost transferate în spitale din străinătate vor primi 7.500 de euro lunar, respectiv 6.000 de euro pentru cazare, masă și alte cheltuieli, și 1.500 de euro pentru transport.

„Va fi o hotărâre privind acordarea unui ajutor de urgență familiilor victimelor tragicului eveniment din 30 octombrie. Mai exact, este vorba despre acordarea cu titlu de ajutor de urgență a unei sume de 7.500 euro lunar fundamentată prin 30 de zile a câte 200 euro pe zi acordați pentru cazare, masă și alte cheltuieli membrilor familiilor victimelor. În momentul de față avem 30 de victime internate în spitalele din străinătate, la care se adaugă 1.500 euro cheltuieli de transport”, a declarat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Rudele pacienților internați în spitale din Capitală vor primi, la rândul lor, 6.000 de lei pe lună, iar banii vor fi dați pe toată durata spitalizării.

„Pentru aceștia se acordă un sprijin tot cu titlul de ajutor de urgență în valoare de 6.000 lei pe lună, deci 200 lei pe zi pentru cheltuieli de cazare și masă și alte cheltuieli”, a explicat Cîmpeanu, precizând că aceste sume se acordă pe toată durata spitalizării, începând cu ziua în care au fost internate victimele și în funcție de numărul de zile de spitalizare, indiferent care este perioada.

Cîmpeanu a precizat că „este posibil” ca acest sprijun să fie acordat din Fondul de rezervă al Guvernului.

„Este vorba de o sumă de 1,145 miliarde lei, deci peste 250 de milioane de euro. Vă spun asta pentru a vă asigura că există disponibilitate financiară și nu sunt niciun fel de emoții pe acest palier”, a arătat Cîmpeanu.

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit, luni, într-o ședință extraordinară, pentru a discuta programul de asistență pentru răniții din incendiul de la clubul Colectiv și pentru familiile acestora.

În spitalele din Capitală sunt internate, luni, 83 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt în stare critică, șase în stare gravă și 61 sunt stabilizați.

Dintre pacienții internați în spitale din Capitală, 35 au fost transportați spre unități sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveția și care a fost întoarsă din drum. Alți doi răniți au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda.

În urma incendiului produs în 30 octombrie în clubul Colectiv, 46 de persoane au decedat, iar alte aproximativ 150 au fost rănite și internate în spitale din Capitală.

Bilanțul persoanelor decedate în urma tragediei din Clectiv a crescut la 46 luni dimineață, când jurnalista și fotografa Teodora Maftei a murit la clinica din Israel, unde a fost transferată săptămâna trecută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Telescopul Spaţial Hubble împlineşte 34 de ani de funcţionare