Este utilizarea cardului online periculoasă? Citește ghidul de siguranță.

Este utilizarea cardului online periculoasă? Citește ghidul de siguranță.
Publicat: 20/09/2016, 15:39

Cum nimic nu e perfect, ambele au dezavantajele lor. Internetul este plin de mituri și escrocherii. De la oameni care cer ajutor pretinzând moșteniri de milioane de lire, până la „dovezi” fictive, respectiv sisteme sofisticate de phishing concepute pentru a fura parole și informații personale.
Un card de credit sau de debit este mult mai comod decât a transporta o grămadă de bancnote, dar în același timp, este o țintă tentantă.
Internetul este, de asemenea, plin de mituri despre siguranța și securitatea utilizării cardului tau de credit sau de debit on-line. Dacă vei crede reclamele pop-up și anecdotele „reale” postate pe
site-urile de știri și site-urile rețelelor de socializare, utilizarea cardul online va deveni același lucru cu distribuirea informațiilor legate de contul tău către întreaga lume.
Este ușor să păstrezi informațiile tale financiare în siguranță atunci când faci cumpărături sau tranzacții bancare online, mai ales dacă urmezi câteva proceduri simple, de bază.

  • Asigură-te că site-urile sunt sigure – Când vizitezi un site securizat, respectiv unul care utilizează tehnici de criptare puternică și care este confirmat a fi legitim de către terți, vei vedea o pictogramă a unui lacăt, împreună cu „HTTPS” înainte de URL.
  • Uită-te la schimbări bruște în pagina ta de servicii bancare – Dacă mergi la pagina de start a băncii și observi că s-a schimbat brusc, alocă-ți câteva minute să verifici site-ul pentru a te asigura că ești pe un site legitim. Dacă nu ești convins, sună la bancă și întreabă dacă a existat o schimbare.
  • Instalează software de securitate – Cele mai multe furturi de date apar ca urmare a unor viruși sau programe Troian care au fost introduse pe computer. Multe bănci oferă gratuit software de securitate, cum ar fi Trustee Rapport. De asemenea, asigură-te că ai software antivirus actualizat. Cei mai mulți experți spun că software-urile antivirus gratuite cum ar fi AVG și Avast sunt la fel de bune ca și echivalentele lor comerciale mai scumpe. Include un software antimalware și aplicații de securitate și pe dispozitivele mobile.
  • Protejează dispozitivele – Asigură-te că ai un firewall instalat pe computer și că rețeaua wireless de acasă este protejată cu parolă. Un firewall este un sistem de securitate de rețea care monitorizează și controlează traficul de rețea de intrare și de ieșire pe baza unor reguli de securitate prestabilite.
  • Fii atent la escrocherii de phishing – Unul dintre cele mai comune modalități prin care infractorii obțin informații legate de cardul de credit este pur și simplu solicitarea lor. Băncile și comercianții online nu îți vor solicita niciodată informații legate de cartea de credit sau parolă prin e-mail. Dacă primești un e-mail care începe cu „Stimate client” este o înșelătorie. De asemenea, verifică adresa expeditorului pentru orice e-mail care solicită informații cu caracter personal; în cazul în care pare suspectă nu răspunde. În cazul în care ai dubii că este legitimă, pur și simplu apelează banca sau comerciantul și vorbește cu o persoană.
  • Nu descărca atașamente de e-mail – Băncile nu trimit de obicei, formulare sau informații de cont prin intermediul atașamentelor de e-mail. Cea mai bună variantă este de a șterge pur și simplu e-mail-ul. Încă o dată apelează banca dacă crezi că formularul poate fi valabil. Cele mai multe bănci cer ca formularele să fie descărcate de pe site-ul lor.
  • Descarcă aplicații numai din magazinele oficiale – Este minunat să ai aplicații! Singurul loc de unde poți obține o aplicație legitimă este din Apple App Store sau Google Play.
  • Utilizează site-uri legitime -. Efectuează o căutare pe Google sau o verificare de siguranță a antivirusului înainte de a utiliza orice site care pare cât de puțin îndoielnic.

Deși este adevărat că frauda legată de cardul de credit se întâmplă, folosirea cardului online, nu este în mod inerent nesigură. TransferGo, la fel ca și alte site-uri onorabile, folosește mai multe straturi de securitate la cel mai înalt nivel pentru a proteja informațiile financiare ale clienților care transferă bani prin intermediul site-ului sau prin aplicația mobilă pe care le pun la dispoziție. Când vine vorba de a trimite bani acasă din străinătate sau alte transferuri internaționale de bani, transparența serviciilor și siguranța sunt esențiale așa că cel mai bine este să te documentezi bine online înainte de a face un transfer de bani online.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Câți bani cere Florin Ristei pentru o oră de cântat: "Dacă auziți vreodată prețuri din...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A existat cu adevărat Calul Troian?