Primiți bani din străinătate?

Primiți bani din străinătate?
Publicat: 26/09/2016, 12:53

Oamenii au tendința să se obișnuiască nu doar cu binele dar și cu răul, atâta timp cât nu știu că se poate schimba ceva în bine. De exemplu, foarte mulți ani cei care trimiteau bani peste hotare s-au resemnat cu ideea că trebuie să plătească comisioane mari. Credeau că cei care se ocupă cu aceste tranzacții au costuri operaționale ridicate și ca urmare se justifică taxarea lor. Evident că industria remitențelor financiare a propagat această ideea până când toată lumea a acceptat-o. Pe lângă comisioanele de transfer mari, diaspora pierde bani și pe un curs valutar nefavorabil de multe ori.
În acest moment însă, chiar și cei mai puțini informați oameni au aflat că există alternative. Provocarea este aceea de a oferi o minimă educație financiară celor care trimit bani în țară sau în străinătate și continuă să plătească taxe și comisioane mari. Băncile sunt cele care efectuează majoritatea operațiunilor, însă operatorii clasici trimit sume uriașe la rândul lor. Toți percep comisioane mari care pot depăși ușor 15% în anumite cazuri.

Transferurile de bani online sunt viitorul

Companii precum TransferGo sunt o alternativă mai mult decât rezonabilă acestor tranzacții, iar modelul lor de afaceri se bazează pe comisioane mici. Diferențele de bani care ajung la destinație sunt considerabile și din acest motiv chiar și cei mai reticenți sunt tentați să le acorde o șansă. Ideea de a schimba sistemul nu este nouă însă în acest moment chiar au instrumentele necesare la îndemână pentru a o face.
Din punct de vedere strict financiar, avantajele oferite sunt evidente și lumea s-ar aștepta la un exod masiv din partea celor care trimit bani în străinătate spre aceste modalități de a trimite bani online. Faptul că lucrurile evoluează într-un ritm mai scăzut, este doar o consecință a faptului că oamenii sunt rezistenți la schimbare și nu au o educație financiară minimă. În momentul în care vor fi convinși de transparența, siguranța și eficiența noilor metode de transfer de bani, schimbarea va fi totală.
TransferGo ca și alți operatori de plăți online înregistrează creșteri semnificative de la an la an. Cea mai bună parte este că trendul este ireversibil, iar cei care încearcă noile servicii nu se mai întorc la vechiul sistem. Bani sunt converitiți în valută aleasă intern, fără plata unor comisioane aberante și la un curs de schimb corect. Spre deosebire de bănci, ei oferă transparență maximă.
Consecința directă este accea că un client plătește cu 90% mai puțin pe comisioane, iar la destinație ajunge o sumă mai mare. Tânăra generație cu precădere, a îmbrățișat deja noile tehnologii care sunt în deplin acord cu modul lor de viață. Ei înțeleg foarte bine cum tehnologia pusă la lucru în folosul individului poate reduce costurile și simplifica tranzacțiile. Nici măcar nu este nevoie de pregătire economică pentru a înțelege avantajele și a le aprecia.
Băncile nu doar că nu se mai pot împotrivi la nesfârșit acestei revoluții financiare, însă au început să ofere servicii similare. Trebuie să reducă taxele percepute și să facă transferul de bani mai repede și într-un mod mai transparent. Deși fac progrese în această direcție, sunt instituții cu un puternic caracter birocratic, iar asta le împiedică să fie mai agile și mai flexibile. Avantajul companiilor din industria Fintech este că ele au pornit de la o altă premisă și acum doar își îmbunătățesc serviciile.
Dacă primiți bani din străinătate și vi se pare că sunteți taxați prea mult de bănci sau operatorii de tranzacții cu cash, sunteți îndreptățiți să credeți asta. Nu vă costă nimic să încercați ceva diferit și puteți începe cu o sumă mică de test. Veți descoperi singuri avantajele noilor tehnologii precum cele de la TransferGo.

Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar £0.99 comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Cum mai arată Diana Gureșoaie, „Strâmba lui Dodel”. Fosta iubită a lui Cristi Tănase...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Șoferii care circulă prea încet, „vânați” cu drona - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Ora de vară. În ce an a fost introdusă pentru prima oară în România și...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Viteză fără precedent! O universitate a creat Internetul de 4,5 milioane de ori mai rapid