Știi engleză, dar nu înțelegi informația primită la ghișeu? Câteva sfaturi practice când vine vorba de banii tăi dacă locuiești în străinătate.

Știi engleză, dar nu înțelegi informația primită la ghișeu? 
Câteva sfaturi practice când vine vorba de banii tăi dacă locuiești în străinătate.
Publicat: 20/09/2016, 15:43
Acest lucru reprezintă un mare impediment în momentul în care românii ce lucrează în străinătate trebuie să trimită bani acasă sau să facă tranzacții financiare. Ei ezită să întrebe dinainte care sunt taxele, care este suma pe care o vor primi cei de acasă sau ce comision percepe un anumit serviciu tocmai din cauza unei fluențe limitate a limbii engleze.
Iată câteva sfaturi practice pe care le puteți aplica atunci când aveți dificultăți în a traduce și înțelege informația primită, mai ales când vine vorba de bănci sau alte instituții care vă tranzacționează banii:
Puneți întrebări scurte și la obiect.
Dacă vreți să trimiteți bani în țară sau aveți nevoie de informații cu caracter financiar, este esențial să primiți informații corecte și utile. În condițiile în care nu vorbiți fluent engleză, trebuie să vă asigurați că cel puțin puneți întrebările corecte. Persoanele de la ghișeu sunt tentate să vă dea răspunsuri generice și să vă recomande să consultați termenii și condițiile sau să vă grăbească. Mare atenție la acest aspect! Puneți întrebări la obiect și repetați dacă simțiți că nu ați înțeles sau nu ați primit răspunsul pe care îl așteptați. Notați dacă este nevoie, s-ar putea să fiți copleșiți de volumul mare de informații și terminologii.
Nu ezitați să spuneți când nu înțelegeți ceva.
Faptul că sunteți pus în situația de a pune întrebări înseamnă în mod evident că aveți nevoie de răspunsuri și mai ales ajutor. Mulți adulți sunt tentați să se comporte ca niște copii de școală generală atunci când li se explică ceva. Deși nu înțeleg sunt tentați să dea din cap în mod afirmativ sau să pretindă că au înțeles. Aveți în minte că este vorba de banii dumneavoastră și nu ezitați să spuneți când nu înțelegeți ceva pentru ca interlocutorul să repete sau să explice mai bine. În plus, rolul persoanei aflate în fața dumneavoastră este să vă ajute și cu siguranță lucrează zilnic cu zeci de persoane care nu vorbesc engleza perfect.
Fiți mai politicoși decât sunteți obișnuiți.
Engleza este într-adevăr limbă universală și toată lumea se așteaptă să o vorbiți sau să o înțelegeți cât de cât, mai ales din moment ce vă aflați acolo. Până una alta, trebuie să vă adaptați situației și aveți în minte că vă aflați în Regatul Unit – țară recunoscută pentru maniere. Acesta este unul din cazurile în care zâmbetul și politețea pot face diferența. Oamenii sunt mult mai dispuși să vă ajute dacă zâmbiți și sunteți prietenoși și vor face eforturi reale să vă fie de folos.
Alegeți un serviciu care oferă asistență în limbă română și întrebați internetul înainte de toate.
Acest sfat este de bun simț, dar nu este întotdeauna accesibil. Întrebați internetul înainte să luați o decizie și întotdeauna alegeți varianta care vine cel mai mult în ajutorul clientului. Transparența unei companii sau a unui serviciu este esențială când vine vorba de banii dumneavoastră. Din fericire pentru cei care trimit bani acasă, TransferGo oferă suport în limba română, spre deosebire de marile bănci sau alte servicii similare.
Avantajul de a discuta cu un vorbitor nativ la telefon sau prin chat este evident și reprezintă un motiv suplimentar pe lângă avantajele tehnice și financiare pe care TransferGo le are.
Un număr mare de români aflați la muncă în străinătate se lovesc de bariere lingvistice și de aceea preferă să asculte de alți români când vine momentul să ia decizii importante, mai ales când este vorba de bani. Este o greșeală frecvent întâlnită. Mult mai simplu și mai folositor ar fi să se informeze pe internet despre cele mai bune modalități de a trimite bani acasă sau de a face tranzacții financiare cum ar fi plata ratelor sau a facturilor din România.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?