Via Profi – explorează România gustului autentic!

Via Profi – explorează România gustului autentic!

Pentru toți cei care doresc să redescopere gustul merindelor de altădată, cultivate sau preparate după rețete din moși strămoși, a fost creată platforma Via Profi. Este acel loc unde virtualul se întâlnește cu realul, unde explorarea culinară este la un click distanță. Este foarte simplu să fie descoperite bunătăți produse chiar în casele ori în fermele oamenilor din diverse zone ale României, fiecare cu specificul ei.

Până în prezent, pe platformă pot fi găsiți peste 300 de producători locali din 13 județe și 8 categorii de produse. Iar numărul acestora este în continuă creștere.

Retailerul Profi a creat această plaformă non-comercială, de responsabilitate socială, cu scopul unui stil de viață sustenabil. Susține producătorii care adoptă practici prietenoase cu mediul și care respectă resursele naturale și, în același timp, oferă acces generațiilor viitoare la rădăcinile neamului românesc, prin gusturi, tradiții și meșteșuguri.

Via Profi realizează, practic, conexiunea direct între producători și consumatori și oferă opotrnitatrea cunoașterii poveștii din spatele fiecărui produs de artizanat.

Cine se poate “înrola” în Via Profi

Dat fiind saltul tehnologic din ultimii ani, de gradul de acoperire cu internet și cu tot mai multe device-uri, precum telefoane mobile ori tablete, dar și desktop-uri ori laptopuri, înrolarea în Via Profi este o misiune foarte ușoară. O simplă accesare a site-lui via-profi.ro și, în partea dreaptă, atât sus, cât și jos, la secțiunea “Contact”, se poate completa un formular de recomandare a unui producător.

Odată trimis formularul, Profi ia legătura cu producătorul, verifică dacă se încadrează în standardele de “mic producător”, colectează informații, adresa, geolocație, fotografii, tipuri de produse și apoi îl integrează în platformă.

Conexiune directă între micul producător și consumator

Peste 300 de producători din 13 județe sunt deja înrolați în Via Profi, însă platforma este în dezvoltare. Profi este într-o documentare continuă, în urma primirii recomandărilor, și urcă mereu pe platformă noi producări din noi județe.

Toți curioșii de noi experiențe culinare, cei care doresc să afle mai mult din povestea gastronomică pot lua direct legătura cu producătorul sau pot merge direct la casa acestuia pentru a degusta și cumpăra produsele.

Practic, în acest fel este atins scopul principal pentru care a fost creată platforma Via Profi: conectarea consumatorilor cu producătorii.

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Diva şi-a lăsat chiloţeii în vine şi a început să 🙊 O recunoşti? E celebră
FOTO. Imagini hot cu Miss Univers, soția celebrului milionar român!
O fată de 17 ani, dispărută de luni de zile, a fost găsită îngropată în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Motivul crimei odioase din Bistriţa. Ucisă de soţ în faţa copiilor, tânăra s-a prăbuşit la...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
🇷🇴 Mai multe mașini ARO din flota armatei au fost scoase la vânzare. Cât costă...
Experiența inedită trăită de o femeie. S-a trezit cu 86 de milioane de dolari în...
Recalcularea pensiilor vine cu dezavantaje pentru unii români. Pensionarii care nu primesc bani în plus...
Cu ce domniță a fost surprins Dorian Popa: A uitat-o pe Babs!
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Pro TV a 'spart' banca! Ireal câţi bani vor primi concurenţii de la Survivor România...
„Cea mai BEATĂ PASĂRE” din Noua Zeelandă este o specie de PORUMBEL DURDULIU!
Patriarhul Daniel e devastat! Tragedie în Biserica Ortodoxă. Odihnească-se în pace
A murit Maica Pavelida. A fost legenda Mănăstirii Prislop
Rona Hartner a fost uitată de colegii de breaslă în ziua înmormântării. Doar două persoane...
BANCUL ZILEI. Vasile: Nu vă supărați, aveți o bere? Ion:– La ce îți mai trebuie,...