VIDEO | Ce avere are Raed Arafat și ce spune despre intrarea în politică. „Am zis și o zic încontinuu…”

Publicat: 29/01/2023, 20:16
Actualizat: 30/01/2023, 08:36

Raed Arafat a fost invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, difuzat sâmbătă, 28 ianuarie, începând cu ora 19:00. Printre altele, Raed Arafat – secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgențe (DSU) – a vorbit despre despre o eventuală intrare în politică, dar și despre averea sa.

„Este în declarația de avere, să intre oricine să vadă. Nici nu pot să spun că am avere. Da… sunt ok, nu mă plâng, am apartamentul meu. (…) E bine să ai casa unde să te duci, măcar să fie ok”, a precizat Raed Arafat.

Însă, a recunoscut că este deranjat de acuzațiile potrivit cărora și-ar însuși bani din fondurile europene.

„Noi gestionăm fonduri europene, din 2015 până la sfârșitul anului 2023, suma totală gestionată de DSU și structurile coordonate se apropie de un miliard de euro, dar dacă crede lumea că am luat un leu în buzunarul nostru… să vina să le dovedească cineva, să vină să le demonstreze, să le arate, să spună că… «da, stiu că au furat, au luat mită». S-a muncit zi și noapte ca să rezolvam absorbția acestor fonduri. Mie îmi plac titlurile astea, care apar întotdeauna… «miză de sute de milioane de euro, la Arafat”. Și când vedem… miza sistemului de urgență de sute de milioane de euro. Pai, 85% sunt salarii … Care e miza, aici? Nu există miză.

Da, sistemul costă. Vreți sistem de urgență, fără să coste bani? Salarii, consumabile, întreținere de masini? Nu există! Dar să vii să legi faptul că există o sumă care e o miză… E o chestie total falsă și faptul că se folosește des pentru a induce populația în eroare este foarte trist, pentru că nu ăsta e scopul. Eu nu stau, efectiv, să calculez. (…) Eu nu pot să mă joc cu banii, există reguli”, a adăugat el.

„Cunoașteți versurile imnului național?”

De asemenea, Raed Arafat a adus în discuție faptul că i se reproșează că nu este român. A recunoscut că știe câteva versuri din imnul național al țării noastre, dar a preferat să nu le cânte în cadrul podcastului.

„Ba eu zic ca sunt român. Cunosc câteva versuri din imnul național, dar nu o să cânt acum. Nu poți să spui cuiva că nu e român, pentru că originea lui e alta, pentru că atunci în SUA ai merge și ai spune, din trei în trei oameni, poate și din doi în doi, «nu ești american». Aceasta este o gândire, îmi pare rău să o zic, retardată, și o gândire care nu înțelege în ce lume trăim”, a precizat șeful DSU.

Despre o posibilă intrare în politică

Printre altele, Raed Arafat a recunoscut că nu are un poet român preferat sau o poezie favorită din țara noastră, iar în ceea ce privește intrarea în politică… nici nu se pune problema.

„Am respins și am zis și o zic încontinuu… în politică, să intru in partide… nu”!, a răspuns el, ferm.

Raed Arafat – scurtă biografie

Născut în Siria, Raed Arafat a crescut în Nablus, în nordul Cisiordaniei, iar la vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România, pentru a studia medicina.

A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă.

În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

Raed Arafat a fost subsecretar de stat în Ministerul Sănătății, din august 2007 până în octombrie 2012, apoi ministrul interimar al Sănătății, din octombrie până în decembrie 2012.

Din decembrie 2012 până în ianuarie 2014, a ocupat funcția de secretar de stat în ministerul Ministerul Sănătății, iar din ianuarie 2014 până în prezent este secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne.

Urmărește podcastul integral cu Raed Arafat doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Vă recomandăm și:

VIDEO | Raed Arafat, mărturii în premieră despre Colectiv: ”Toată perioada ne-a afectat extrem de mult pe toți, indiferent ce s-a zis și ce spune încă”

VIDEO | Raed Arafat, dezvăluire inedită despre banii pe care îi câștigă: ”Salariul meu este salariu de secretar de stat”

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Carmen Grebenișan, declarată câștigătoare a Survivor România! Alina Ceușan a făcut anunțul. 'Este învingătoarea noastră...
Imagini exclusive. Gestul fiului lui Ion Țiriac arată cum merge, de fapt, relația cu Sorana...
O casieră din Suceava a fost condamnată la închisoare pentru că nu a scanat produsele...
Regula celor 5 secunde pentru mâncarea scăpată pe jos: Mit sau Adevăr?
ANIMAŢIE. Monica, moartă la 16 ani în accident, după ce prietena ei a vrut să...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
TOP-ul mașinilor pe care ar fi bine să le eviți
Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?
Rusalii 2023: Ce semnificație are această mare sărbătoare? Tradiții și obiceiuri pentru această zi sfântă
BANCUL ZILEI. Bulă: Ospătar, ăsta e cotlet de miel sau de porc?
Începe revoluţia anti-Putin! Legionarii vor mărşălui spre Moscova pentru a-l răsturna de la putere pe...
Enervantul Stelian Nistor de la Chefi la cuțite, în comă! Concurentul din echipa lui Florin...
Titanicul NU S-AR FI scufundat ÎN VECI dacă ACEST OM ar fi fost crezut pe...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informaţie pentru românii care nu stau la ADRESA DIN BULETIN! E OBLIGATORIU în termen de...
Tavi Clonda, după ce s-a scris că Gabriela Cristea a venit beată la emisiune: „Ce...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Evenimente de ziua copilului. Ce activități pentru copii se pot face de 1 iunie 2023