SONDAJ. Sunteți de acord ca Guvernul să dea 25 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului?

SONDAJ. Sunteți de acord ca Guvernul să dea 25 de milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului?
Publicat: 31/07/2015, 20:15

Secretariatul de Stat pentru Culte a primit la rectificarea bugetară suma de 67 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, a anunțat, vineri, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Bugetul alocat la rectificare cultelor este de 67 de milioane de lei. Din cele 67 de milioane de lei, 25 de milioane de lei sunt pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Neamului „, a spus ministrul Eugen Teodorovici, răspunzând unei întrebări referitoare la suma dată pentru acest obiectiv, din totalul suplimentării bugetare pentru Secretariatul de Stat pentru Culte.

Catedrala Mântuirii Neamului era finalizată, în iunie, aproximativ 60 la sută, iar în 2017 ar putea fi gata pentru a fi ținute slujbe, costurile pentru lucrările „la roșu” fiind sub 100 de milioane de euro.

În urmă cu câteva zile însă, Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară, în urma căreia Transporturile și Sănătatea au pierdut bani, în timp ce Ministerul de Interne, Educația și Mediul au primit o suplimentare.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a spus că nu niciun minister nu pierde niciun bani, ci este vorba doar de relocări.