Cum e să fii candidat în județul lui Dragnea? Marinescu(USR): „Nu mă așteptam ca oamenilor să le fie frică”

Publicat: 01/12/2016, 08:59
Actualizat: 27/02/2019, 16:54

Candidatura la parlamentare în Teleorman „e o provocare”, spune candidatul USR, pentru că este unul din județele cele mai„roșii” din țară, iar acesta este și motivul pentru care partidul a hotărât să meargă pe terenul lui Dragnea pe mâna unor candidaturi puternice care să poată face față social-democraților. Șerban Marinescu explică faptul că în campanie a mers mult prin orașe și sate pentru a sta de vorbă cu oamenii și a fost chiar și el speriat de faptul că oamenilor le e frică să vorbească despre felul în care merg lucrurile în județ.

„Toată lumea se plânge de sărăcie, de lipsa locurilor de muncă, îți spune cum toată lumea i-a furat, cum toată lumea le promite la fiecare alegeri tot felul de lucruri și după aia nu le fac. Eu îi întreb dacă ar fi de acord să spună asta și public, dar ei spun că nu. Le e frică, le e frică. Asta e una din surprizele pe care le-am avut ducându-mă acolo. Mă așteptam cumva ca oamenii să se plângă de lipsa locurilor de muncă, dar nu mă așteptam să le fie frică. Și m-am dus acolo și, efectiv, m-am speriat să văd că oamenilor le e frică, pentru că tot ce mai înseamnă loc de muncă în județ, și sunt foarte puține, e controlat de PSD. Adică ei nu pot să vorbească public despre asta, îți spun ție în particular, sunt absolut deschiși, îți spun toți cum i-au furat, cum și-au luat, cum și-au făcut vile, și-au luat terenuri, terenurile lui Dragnea… Îți spun tot, dar după aia îți spun că ei își pierd job-ul dacă povestesc asta public”, a declarat candidatul care deschide lista USR pentru Camera Deputaților în Teleorman la„Votez cu mine!”.

Cu toate acestea, Marinescu spune că membrii USR Teleorman sunt mulțumiți de modul în care decurge campania și se declară mulțumiți că oamenii au auzit de partidul lor, de Nicușor Dan și de proiectele pe care le promovează.

„Merge foarte bine campania, noi suntem destul de entuziasmați de ceea ce se întâmplă. Oamenii știu de noi, știu de USR, știu de Nicușor, au auzit, deci ideea că oamenii nu ar ști de noi, nu doar la orașe, mă refer și la sate, nu e deloc adevărată, pentru că oamenii se uită la aceleași televiziuni la care ne uităm și noi. Plus că oamenii au auzit de USR, de Nicușor Dan, au început să audă și de noi, ceea ce ne bucură, când vine lumea pe stradă și zice ‘te-am văzut la televizor’ sau ‘am citit ceva despre tine pe Facebook’. E entuziasmant”, a adăugat Marinescu.

Unul dintre motivele pentru care a decis să intre în politică este și tragedia de la Colectiv, spune Marinescu, adăugând că au contribuit la această decizie și alte evenimente din viața lui care l-au marcat, printre care și faptul că a fost bătut de polițiști într-o secție de poliție din București în urmă cu opt ani.

„Am fost bătut de polițiști acum opt ani de zile într-o secție de poliție din București. Am avut un incident cu un taximetrist care s-a supărat atât de rău pe mine că m-a dus la o secție de poliție împotriva voinței mele. Acolo a vorbit cu niște polițiști, se cunoșteau, erau prieteni, de fapt. Au fost probleme cu restul, că n-a avut să-mi dea rest, e o discuție tipică pentru taximetriștii din București. Eu n-aveam schimbat, el n-avea să-mi dea rest, s-a ofticat îngrozitor că mi-am permis să mă sui în taxi fără rest, o discuție complet stupidă, mi-a aruncat banii, m-a înjurat. Eu am insistat că, totuși, eu am dreptate și m-a dus la secția de poliție, acolo polițiștii au fost foarte agresivi cu mine, m-au umilit așa, cred că încercau să mă sperie.

Eu am insistat că vreau să fac plângere împotriva taximetristului și până la urmă am insistat atât de mult încât i-am enervat și, efectiv, m-au băgat în secție și m-au bătut în holul secției acolo”, își amintește Marinescu, adăugând că a avut un proces chiar și la CEDO în acest caz, pe care l-a câștigat, dar în România acesta se judecă încă.

Urmăriți mai jos interviul integral

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O zonă turistică populară, închisă din cauza unor flori care miros urât