Alegeri COSR: Elisabeta Lipă, Octavian Bellu sau Alin Petrache. 123 de membri vor desemna noul președinte al forului

Alegeri COSR: Elisabeta Lipă, Octavian Bellu sau Alin Petrache. 123 de membri vor desemna noul președinte al forului
Publicat: 28/05/2014, 16:45
Actualizat: 29/09/2018, 20:51

Adunarea Generală a COSR, care va începe, joi, la ora 11.00, are 123 membri, însă numărul de voturi ce revine fiecăruia este stabilit în urma performanțelor înregistrate la Jocurile Olimpice de federațiile naționale sau de recunoașterea din partea Comitetului Internațional Olimpic.

Pentru ca Adunarea Generală să fie statutară, trebuie să fie prezenți 50 la sută plus unu dintre membri.

Unul dintre candidați va fi desemnat câștigător din primul tur dacă va aduna jumătate plus unu dintre sufragii, în caz contrar urmând să se organizeze o nouă rundă de alegeri, la care vor participa primii doi clasați în turul întâi.

Federațiile care au obținut performanțe la Jocurile Olimpice vor avea câte patru voturi, cele care sunt incluse în programul olimpic, dar nu au obținut rezultate notabile, vor avea câte trei voturi, forurile recunoscute de către Comitetul Internațional Olimpic vor avea câte două, în timp ce federațiile naționale recunoscute de COSR și precum și personalitățile vor avea câte un vot.

Astfel, 17 federații vor avea câte patru voturi fiecare: Federația Română de Atletism, Federația Română de Box, Federația Română de Bob și Sanie, Federația Română de Canotaj, Federația Română de Gimnastică, Federația Română de Haltere, Federația Română de Handbal, Federația Română de Judo, Federația Română de Kaiac-canoe, Federația Română de Lupte, Federația Română de Natație/Pentatlon Modern, Federația Română de Patinaj, Federația Română de Schi și Biatlon, Federația Română de Scrimă, Federația Română de Tenis, Federația Română de Tenis de masă, Federația Română de Tir Sportiv.

Câte trei voturi vor avea 16 federații: Federația Română de Badminton, Federația Română de Baschet, Federația Română de Ciclism, Federația Română de Fotbal, Federația Română Ecvestră, Federația Română de Gimnastică Ritmică, Federația Română de Golf, Federația Română de Hochei pe Gheață, Federația Română de Hochei pe iarbă, Federația Română de Polo, Federația Română de Rugby, Federația Română de Triatlon, Federația Română de Taekwondo WTF, Federația Română de Tir cu Arcul, Federația Română de Volei, Federația Română de Yachting.

Alte 13 federații naționale recunoscute de CIO vor avea câte două voturi: Federația Română Aeronautică, Federația Română Alpinism/Escaladă, Federația Română Arte Marțiale, Federația Română de Biliard, Federația Română de Bridge, Federația Română de Dans Sportiv, Federația Română de Karate, Federația Română de Motociclism, Federația Română de Orientare, Federația Română de Popice/Bowling, Comitetul Național Paralimpic, Federația Română Sportul pentru Toți, Federația Română de Șah.

Câte un vot vor avea 14 federații: Federația Română de Arte Marțiale de Contact, Federația Română de Culturism și Fitness, Federația Română de Fotbal-Tenis, Federația Română de Go, Federația Română de Karate Tradițional, Federația Română de Karate WKC, Federația Română de Karate Kyokushin, Federația Română de Kempo, Federația Română de Modelism, Federația Română de Oină, Federația Română de Radioamatorism, Federația Română de Sambo, Federația Română de Scrabble și Federația Română de Taekwondo ITF.

Totodată, 63 cluburi sportive, direcții județene și personalități COSR vor avea câte un vot în cadrul Adunării Generale de Alegeri.

Octavian Morariu și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie. Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunțe la șefia COSR pentru a se dedica activității din cadrul Comitetului Internațional Olimpic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?