Măsuri stricte de securitate la Universitatea de Vară „Tusványos”. Ce i-a speriat pe organizatori

Măsuri stricte de securitate la Universitatea de Vară Tusványos. Ce i-a speriat pe organizatori
Publicat: 20/07/2015, 19:43

Organizatorii Universității de Vară și Taberei Studențești „Tusványos” de la Băile Tușnad au anunțat că, începând din acest an, accesul în complexul care găzduiește manifestările se va face doar pe bază de brățară, cele destinate minorilor fiind distincte, astfel încât să fie ușor de identificat de către comercianții din tabără, care nu vor avea voie să le vândă băuturi alcoolice și țigări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Noutatea ediției din acest an a universității de vară este introducerea sistemului de acces al publicului pe bază de brățară. Minorii vor primi brățări distincte, ceea ce le va împiedica procurarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun în tabără. Totodată, vânzătorii nu vor servi persoane fără brățări”, au precizat organizatorii, luni, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, accesul publicului în tabără, la prelegeri, dezbateri și mese rotunde va fi gratuit, zilnic, până la ora 16.00, iar după această oră se va percepe o taxă de 15 lei de persoană.

De asemenea, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Harghita a decis să suplimenteze efectivele mobilizate pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe durata desfășurării Universității de Vară „Tusványos”, după ce în anii precedenți au avut loc mai multe altercații între participanți pe fondul consumului exagerat de alcool, de etnobotanice și de droguri, iar anul trecut două persoane au murit.

„În perioada 21-26 iulie, polițiștii vor acționa zilnic, în dispozitive de ordine, patrule de siguranță publică, echipaje rutiere, echipe operative de verificare a legalității actelor de comerț, dar și în alte domenii de interes operativ, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente nedorite, sens în care participanții la tabără și cetățenii aflați în zonă sunt invitați, în interesul propriei sănătăți, protejării integrității și menținerii unei atmosfere de tihnă și siguranță, să devină partenerii oamenilor legii”, a spus, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Conform acestuia, față de ediția din 2014, când la manifestări au participat 40 de polițiști, în 2015 numărul acestora a fost mărit la 54. De asemenea, vor fi prezente și patrule ale Jandarmiei Harghita.

Gheorghe Filip a mai spus că polițiștii rutieri vor fi prezenți pe drumul european E 578, de unde se desprinde calea de acces către tabără, dar și în zonele mai aglomerate, pentru a preveni accidentele de circulație și pentru a fluidiza traficul, iar celelalte structuri din cadrul Poliției Harghita vor acționa pentru respectarea legalității „pe toate liniile”.

Oamenii legii atrag atenția cu privire la consumul excesiv de băuturi alcoolice, de etnobotanice, de substanțe cu efect halucinogen și chiar de droguri de mare risc.

„Nu insistăm asupra fiecărui caz în parte constatat anul trecut, însă tragem un responsabil semnal de alarmă asupra riscurilor pe care le-ar putea genera nerespectarea acestor recomandări, urmările putând fi dintre cele mai grave, de la certurile ori micile altercații ce au provocat vătămări persoanelor implicate și au creat o stare de disconfort și nesiguranță celor din jur, până la pierderea a două vieți omenești, o persoană înecată și una decedată în accident feroviar”, a conchis Gheorghe Filip.

La Universitatea de Vară și Tabăra Studențească de la Băile Tușnad, care începe marți și se va încheia duminică, se estimează că vor participa, în medie, aproximativ 6.000 de persoane zilnic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata