Cea mai mare achiziție din istoria IT: EMC a acceptat să fie preluată de DELL

Cea mai mare achiziție din istoria IT: EMC a acceptat să fie preluată de DELL
Publicat: 12/10/2015, 16:00

UPDATE. Titlurile EMC sunt în urcare cu 7% în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei americane, dar de la începutul anului sunt în declin cu 7%, în timp ce indicele S&P 500 a pierdut 2,1%.

„Creăm o companie cu o forță incredibilă. Este vorba de a aduce împreună tehnologii complementare și să ajutăm clienții să răspundă provocărilor și oportunităților create de viitorul digital”, a declarat Michael Dell, președinte și director general al Dell, la CNBC.

Acționarii EMC vor primi circa 33,15 dolari pe acțiune în numerar și un tip de acțiuni evaluate în funcție de valoarea participației de control deținută de EMC la VMware, care va rămâne independentă și tranzacționată public, se arată într-un comunicat al companiilor.

Tranzacția este cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, fiind peste oferta de 37 de miliarde de dolari a producătorului de cipuri Avago Technologies pentru Broadcom, achiziție care nu este încă finalizată.

Achiziția EMC va ajuta Dell să își diversifice operațiunile dincolo de piața PC-urilor aflată în stagnare și îi va da dimensiunea necesară să atace piața de administrare și stocare a datelor, mult mai profitabilă.

În cadrul acordului, EMC are dreptul ca timp de 60 de zile să poată primi oferte din partea altor cumpărători. În cazul în care va găsi un cumpărător mai bun, EMC va plăti Dell un comision cu discount, pentru anularea acordului.

Dacă va fi finalizată, tranzacția ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani. Michael Dell a cumpărat integral compania Dell în urmă cu doi ani, pentru 25 de miliarde de dolari, pentru a câștiga timp pentru restructurarea acesteia.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanțări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziția EMC, au declarat anterior surse apropiate situației.

Potrivit surselor, EMC nu a fost abordată de alți posibili cumpărători, cu o ofertă alternativă, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple fiind scăzută.

Știrea inițială. EMC a acceptat o ofertă de 33 de dolari pe acțiune, care include o componentă de 27 de dolari în numerar pentru acțiunile EMC, iar restul sub formă de instrumente financiare evaluate în funcție de valoarea VMware, producătorul de software pentru centre de date pe care EMC îl controlează.

În cadrul acordului, EMC are la dispoziție 60 de zile pentru a căuta o ofertă mai bună din partea altor potențiali cumpărători, au precizat sursele.

Prevederea este o măsură preventivă pentru a evita o confruntare publică cu compania de investiții Elliott Management, care deține o participație importantă la EMC.

Dacă va fi finalizată, tranzacția ar fi a doua preluare majoră efectuată de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, în numai doi ani.

Michael Dell a preluat compania Dell în urmă cu doi ani, împreună cu fondul Silver Lake, pentru 25 de miliarde de dolari, iar producătorul de PC-uri a fost retras de la bursă, pentru a câștiga timp pentru restructurare.

Operațiunile EMC de stocare a datelor vor completa portofoliul Dell care include servere, servicii IT și PC-uri, compania încercând să se poziționeze mai bine în raport cu companii mai puternice ca IBM și Hewlett-Packard.

Dell negociază cu mai multe bănci asigurarea unei finanțări de 40 de miliarde de dolari pentru achiziția EMC, au spus sursele.

O ofertă de circa 33 de dolari pe acțiune va fi cu 27% mai mare decât cotația înregistrată de titlurile EMC înainte de apariția informațiilor referitoare la propunere, săptămâna trecută.

Unii directori ai EMC sunt îngrijorați totuși că Elliott Management ar putea fi nemulțumită de oferta făcută de Dell și fondul de investiții Silver Lake.

Persoane apropiate situației au declarat că EMC nu a fost abordată de alți posibili cumpărători cu oferte alternative, probabilitatea ca acest lucru să se întâmple fiind scăzută.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii