Amenințat cu „distrugerea totală” a Coreei de Nord, Kim Jong Un îi transmite lui Trump că „va plăti scump”. Ce măsuri pregătește Phenianul

Amenințat cu „distrugerea totală a Coreei de Nord, Kim Jong Un îi transmite lui Trump că „va plăti scump. Ce măsuri pregătește Phenianul
Publicat: 22/09/2017, 08:17

Kim Jong-Un a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare „contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în fața amenințărilor președintelui american, Donald Trump, informează Reuters.

Președintele american, Donald Trump, a avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite.

„Remarcile sale m-au convins, mai degrabă decât să mă înspăimânte sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este corect și că este cel pe care trebuie să-l urmez până la capăt”, a afirmat Kim în cadrul unei declarații făcute publice de agenția de știri KCNA.

„Ca bărbat din Republica Populară Democrată Coreeană și în numele demnității și onoarei statului și poporului meu, și din partea mea însăși, îl voi face pe cel ce deține prerogativele comenzii supreme ale Statelor Unite să plătească scump pentru discursul său”, a adăugat liderul nord-coreean.

Phenianul ia în considerare testarea unei bombe cu hidrogen

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul ar putea lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, potrivit agenției de știri Yonhap, citate de Reuters.

După ce a fost întrebat de reporteri în New York la ce se referea liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în momentul în care a amenințat într-o declarație anterioară cu luarea unor „contra-măsuri de cel mai înalt nvel din istorie” împotriva SUA, Ri a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen.

Ministrul nord-coreean a adăugat însă că nu cunoaște cu exactitate „opiniile” liderului Kim Jong-Un în privința acestei chestiuni.

Trump anunță noi sancțiuni pentru Coreea de Nord

Statele Unite vor adopta noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, a anunțat joi președintele DonaldTrump, în contextul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un, care a efectuat o serie de teste nucleare și balistice, relatează site-ul agenției Reuters.

„Vom impune sancțiuni suplimentare Coreei de Nord”, a declarat joi DonaldTrumpcu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu președintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a efectuat în ultimul an o serie de teste nucleare și balistice, amenințând cu atacuri Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite.

DonaldTrumpa avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite. „În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigașă de a amenința SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a avertizat DonaldTrumpde la tribuna Adunării Generale ONU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Toți proprietarii de apartamente cu DOUĂ CAMERE au fost avertizați. Anunțul venit marți, 7 MAI
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani