Amazon implementează mașini care împachetează comenzile: Mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă

Amazon implementează mașini care împachetează comenzile: Mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă
Publicat: 13/05/2019, 15:48

Compania a început, în ultimii ani, să adauge, în cadrul a numeroase depozite, tehnologii prin intermediul cărora sunt scanate bunurile care coboară pe benzile transportatoare, ulterior acestea fiind ambalate în cutii individuale. Fiind renumit pentru eforturile de a automatiza un procent cât mai mare dintre activități, Amazon ia în considerare instalarea a câte două astfel de mașini la câteva zeci de alte depozite, eliminând cel puțin 24 de locuri de muncă la fiecare dintre acestea.

Mai mult de 2.000 de persoane ocupă locuri de muncă în cadrul unor astfel de posturi. Planul, care a fost nedeclarat anterior, exemplifică modul în care Amazon urmărește reducerea forței de muncă și sporirea profiturilor.

Cu toate acestea, baza de angajați a companiei a devenit una dintre cele mai mari din Statele Unite, în urma deschiderii unor noi depozite și a creșterii salariilor, în scopul atragerii de personal, pe o piață strânsă a forței de muncă. În plus, angajamentele pe care Amazon le are cu autoritățile Statelor Unite sunt cel puțin generoase. Pentru cele 1.500 de locuri de muncă pe care Amazon le-a anunțat anul trecut în Alabama, statul a promis societății 48,7 milioane de dolari în decursul a 10 ani, potrivit departamentului de comerț al companiei.

Potrivit companiei, aceasta se așteaptă să recupereze costurile presupuse de implementarea acestor tehnologii în mai puțin de doi ani.

„Implementăm această nouă tehnologie cu scopul de a spori siguranța, de a accelera timpul de livrare și de a adăuga eficiență în întreaga rețea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Amazon. „Ne așteptăm ca economiile de eficiență să fie reinvestite în noi servicii pentru clienți, în timp ce noi locuri de muncă vor continua să fie create.”

Noile mașinării, cunoscute sub denumirea de CartonWrap, produse de compania italiană CMC, împachetează mult mai repede decât o pot face oamenii, de la 600 până la 700 de cutii pe oră, sau de patru până la cinci ori mai repede decât timpul necesar întreprinderii acestei activități de către oameni, potrivit surselor din cadrul companiei. Mașinile necesită o persoană pentru a încărca comenzile clienților, o alta pentru gestionarea cartonului și a lipiciului și un tehnician pentru a remedia eventualele blocaje ocazionale.

Deși Amazon a anunțat că intenționează să accelereze expedierea comenzilor prin intermediul programului său de loialitate, această ultimă rundă de automatizare nu se concentrează pe viteză. „Este vorba despre eficiență și economii”, a spus una dintre sursele din companie.

Amazon nu este singura companie care testează tehnologia de ambalare a CMC. Walmart, JD.com Inc și hutterfly Inc au folosit, de asemenea, mașinăriile. Walmart a început utilizarea mașinăriei CMC în urmă cu 3,5 ani, instalându-le de atunci în mai multe locații din SUA.

Deși avansurile în domeniul inteligenței artificiale asigură îmbunătățirea preciziei mașinilor, nu există încă nicio garanție că roboții pot asigura aceeași atenție și exactitate în privința mânuirii produselor. Amazon a testat tehnologiile a diferiți furnizori, inclusiv cea a Soft Robotics, un start-up din Boston, care s-a inspirat din tentaculele unei caracatițe, pentru a asigura o apucare mai eficientă a produselor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Macron pune în alertă toată Europa. România e direct vizată
Antena 1, lider de audiență cu Chefi la cuțite. S-au folosit două amulete
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern