GÂNDUL LIVE. Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Poliția va patrula mai mult la metrou, în stațiile nodale. Plata biletelor se poate face direct la turnicheți, cu cardul

Publicat: 12/05/2020, 13:08
Actualizat: 12/05/2020, 18:53

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marți la Gândul LIVE, că Poliția Transporturi va patrula mai des în stațiile nodale de la metrou, începând cu 15 mai.  Acesta a mai precizat că cei care aleg să călătorească cu metroul pot plăti călătoria cu cardul, direct la aparatul de taxat. Bode mai spune că trenurile sunt dezinfectate prin nebulizare 3D.

„La metrou, situația se prezintă astfel. Am convenit cu Metrorex, cu Poliția Transporturi, cu MAI, cu toți factorii implicați, cu compania de pază de la metrou, măsuri de distanțare socială. Vom informa corect publicul prin afișaj, prin mesaje audio cu privire la regulile de călătorie (…)

În cele 53 de stații s-a implementat sistemul de plată contactless, direct la aparatele de taxare, la turnicheți”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Gândul LIVE.

În ceea ce privește programul de circulație al trenurilor de la metrou, Bode spune că cele 65 de garnituri vor circula la un interval de 2-3 minute la orele de vârf.

Cum sunt igienizate trenurile

„Trenurile de metrou sunt igienizate zilnic prin nebulizare 3D, care asigură dezinfectarea atât a tranurilor dar și a traseelor de ventilație.

În cele 53 de stații, 10 sunt cele nodale, iar aici, unde este fluxul foarte mare, am gândit un program sepecial, vom redristribui o mare parte din personalul de pază către cele 10 stații, iar Poliția de la metrou va face patrulare”, a mai declarat Bode la emisiunea prezentată de Emma Zeicescu.

Vela: sunați la 112 dacă cineva nu are mască

Pe de altă marte, ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că trebuie să sunăm la 112 dacă vedem pe cineva fără mască și care strănută în metrou.

Dacă cineva strănută în metrou și nu are mască, poate primi dosar penal, a afirmat Ministrul de Interne care îndeamnă apelul la 112 în cazul în care cineva observă acest gest din partea unei persoane.

Ministrul de Interne a vorbit pe canlaul de Youtube al lui George Buhnici despre ce se va întâmpla după 15 mai. Întrebat ce ar trebui să facem dacă cineva strănută în metrou lângă noi, ministrul a făcut o declarație controversată:

George Buhnici: „Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?“

Vela: „În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi“, a afirmat ministrul de Interne.

Cum s-a circulat cu metroul în alte țări, după ridicarea restricțiilor

De exemplu, Londra a fost un furnicar luni, 11 mai, după ce premierul Boris Johnson a ridicat o parte din restricții. În Anglia s-a permis revenirea muncitorilor la lucru, astfel că mijloacele de transport în comun au fost luate cu asalt de sute de mii de oameni grăbiți.

Haos la metrou, scrie presa britanică în relatările despre cum s-a circulat luni, 11 mai, la Londra. Capitala Angliei a fost sufocată, un furnicar în care sute de mii de oameni s-au călcat în picioare chiar din prima zi după ridicarea restricțiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii