GÂNDUL LIVE. Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Poliția va patrula mai mult la metrou, în stațiile nodale. Plata biletelor se poate face direct la turnicheți, cu cardul

Publicat: 12/05/2020, 13:08
Actualizat: 12/05/2020, 18:53

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, marți la Gândul LIVE, că Poliția Transporturi va patrula mai des în stațiile nodale de la metrou, începând cu 15 mai.  Acesta a mai precizat că cei care aleg să călătorească cu metroul pot plăti călătoria cu cardul, direct la aparatul de taxat. Bode mai spune că trenurile sunt dezinfectate prin nebulizare 3D.

„La metrou, situația se prezintă astfel. Am convenit cu Metrorex, cu Poliția Transporturi, cu MAI, cu toți factorii implicați, cu compania de pază de la metrou, măsuri de distanțare socială. Vom informa corect publicul prin afișaj, prin mesaje audio cu privire la regulile de călătorie (…)

În cele 53 de stații s-a implementat sistemul de plată contactless, direct la aparatele de taxare, la turnicheți”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Gândul LIVE.

În ceea ce privește programul de circulație al trenurilor de la metrou, Bode spune că cele 65 de garnituri vor circula la un interval de 2-3 minute la orele de vârf.

Cum sunt igienizate trenurile

„Trenurile de metrou sunt igienizate zilnic prin nebulizare 3D, care asigură dezinfectarea atât a tranurilor dar și a traseelor de ventilație.

În cele 53 de stații, 10 sunt cele nodale, iar aici, unde este fluxul foarte mare, am gândit un program sepecial, vom redristribui o mare parte din personalul de pază către cele 10 stații, iar Poliția de la metrou va face patrulare”, a mai declarat Bode la emisiunea prezentată de Emma Zeicescu.

Vela: sunați la 112 dacă cineva nu are mască

Pe de altă marte, ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că trebuie să sunăm la 112 dacă vedem pe cineva fără mască și care strănută în metrou.

Dacă cineva strănută în metrou și nu are mască, poate primi dosar penal, a afirmat Ministrul de Interne care îndeamnă apelul la 112 în cazul în care cineva observă acest gest din partea unei persoane.

Ministrul de Interne a vorbit pe canlaul de Youtube al lui George Buhnici despre ce se va întâmpla după 15 mai. Întrebat ce ar trebui să facem dacă cineva strănută în metrou lângă noi, ministrul a făcut o declarație controversată:

George Buhnici: „Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască şi strănutând? Poate face o glumă proastă sau poate fi infectat. Ce facem noi în momentul acela?“

Vela: „În momentul acela sunaţi la 112. La toate gurile de metrou o să avem şi oameni de ordine. Putem suna la 112 instant. Respectivul, daca nu are mască şi strănută poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului şi a contribuit la răspândirea bolilor cu bună ştiinţă. Noi nu intrăm în cazărmi acum. Vom apăra cetăţenii corecţi“, a afirmat ministrul de Interne.

Cum s-a circulat cu metroul în alte țări, după ridicarea restricțiilor

De exemplu, Londra a fost un furnicar luni, 11 mai, după ce premierul Boris Johnson a ridicat o parte din restricții. În Anglia s-a permis revenirea muncitorilor la lucru, astfel că mijloacele de transport în comun au fost luate cu asalt de sute de mii de oameni grăbiți.

Haos la metrou, scrie presa britanică în relatările despre cum s-a circulat luni, 11 mai, la Londra. Capitala Angliei a fost sufocată, un furnicar în care sute de mii de oameni s-au călcat în picioare chiar din prima zi după ridicarea restricțiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Silvestru nu pierde timpul după despărțirea de Diana Șoșoacă. Cu cine a fost surprins
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee