Consiliul Superior al Magistraturii ”arbitrează” scandalul de la lotul olimpic de judo! Ce acuzații i se aduc judecătoarei care a stabilit daune morale de 100 mii € (DOCUMENT EXCLUSIV)

Consiliul Superior al Magistraturii ”arbitrează” scandalul de la lotul olimpic de judo! Ce acuzații i se aduc judecătoarei care a stabilit daune morale de 100 mii € (DOCUMENT EXCLUSIV)
Publicat: 29/07/2020, 21:43
Actualizat: 29/07/2020, 21:48

Procesul dintre Federația Română de Judo (FRJ) și antrenorul Adrian Croitoru, care a câștigat în instanță daune de 100.000 € după ce a fost îndepărtat de la lotul olimpic masculin, este o ”bombă cu ceas” în Justiție. GÂNDUL.RO a intrat în posesia plângerii pe care oficialii FRJ au formulat-o la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva judecătoarei care i-a dat câștig de cauză lui Croitoru.

Președintele FRJ, Cozmin Gușă, se declară revoltat după ce forul pe care îl manageriază a pierdut procesul de la Tribunalul Brașov și o acuză acum pe judecătoarea Mia Irina Bâlc de ”exercitarea funcţiei cu rea-credinţă și gravă neglijenţă”.

PROSPORT.RO a dezvăluit în premieră faptul că Gușă s-a plâns Consiliului Superior al Magistraturii (CITEȘTE AICI DETALII!), iar reporterii GÂNDUL.RO au aflat dedesubturile acestui scandal. În plângerea formulată de oficialii Federației de Judo, se solicită sancțiuni disciplinare pentru judecătoarea care a soluționat dosarul dintre FRJ și Adrian Croitoru.

Antrenorul a fost concediat în octombrie 2018, iar în procesul intentat Federației a cerut reintegrarea în funcție, plata salariului și a primelor de lot, dar și plata diurnei, indemnizației de concediu de odihnă sau a orelor suplimentare.
Președintele FRJ, Cozmin Gușă, consideră că judecătorul de caz, respectiv Mia Irina Bâlc, a defavorizat Federația. Concret, magistratului i se impută că n-a luat în calcul mai multe probe depuse în apărare.

”Cu ocazia audierii martorului Florin Bercean la data de 25.09.2019, la întrebarea apărătorului ales al Federației Române de Judo acesta a specificat că Adrian Croitoru are, concomitent, și calitatea de angajat în cadrul Clubului Sportiv Dinamo București din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aspect care intra într-o contradicție vădită cu solicitarea contestatorului de a se dispune obligarea Federației Române de Judo la plata sumelor de bani reprezentând orele suplimentare desfășurate.

De asemenea, la termenul din data de 20.11.2019, apărătorul ales al Federației Române de Judo a depus Declarația de Avere cu nr. 5347915/22.05.2018, înregistrată de către contestatorul Adrian Croitoru la Ministerul Afacerilor Interne din care rezultă că acesta are calitatea de angajat al Clubului Dinamo București, desfășurând o activitate cu normă întreagă de 8 ore/zi.

Cu toate acestea, fără să țină cont de scopul aflării adevărului în prezenta cauză și cu încălcarea principiului rolului activ al judecătorului reglementat la disp. art. 22 din Codul de Procedură Civilă, doamna judecător Irina Mia Bâlc a respins cererea formulată de către Federația Română de Judo de administrare a probei, deși acest înscris atesta netemeinicia cererii de acordare a orelor suplimentare de către contestator.

Mai mult de atât, la termenul din data de 11.03.2020 doamna judecător Irina Mia Bâlc a respins și obiectivele formulate de către apărătorul ales al Federației Române de Judo la Raportul de Expertiză Financiară și Contabilă întrucât acesta fusese întocmit fără a se ține cont de faptul că Adrian Croitoru deși desfășura două activități paralele în baza a două contracte individuale de muncă diferite, fiind remunerat de la bugetul de stat din două surse diferite, solicita obligarea Federației Române de Judo la plata contravalorii orelor suplimentare desfășurate”, se arată în plângerea pe care Cozmin Gușă a depus-o la Consiliul Superior al Magistraturii.

Federația a explicat, așadar, că antrenorul nu ar fi putut realiza toate orele suplimentare despre care acesta vorbea în cererea de chemare în judecată, întrucât, dacă ar fi fost așa, ar fi însemnat că Adrian Croitoru ar fi muncit peste 24 de ore pe zi.

De altfel, oficialii FRJ apreciază că ”judecătoarea Bâlc Irina Mia a observat că expertul desemnat a încălcat flagrant dispozițiile legale în materie, atât cele care reglementează încheierea contractului individual de muncă din Codul Muncii, dar și cele din H.G. nr. 518/1995 privind acordarea diurnei legale, dar cu rea-credință a ignorat atât prevederile legale menționate anterior cât și apărările formulate de către noi.

Vâzând opoziția doamnei judecător Mia Irina Bâlc în aflarea adevărului precum și posibilitatea afectării bugetului de stat prin obligarea la plata orelor suplimentare către o persoană care avea două contracte individuale de muncă și care presupuneau o activitate cu normă întreagă, apărătorul ales al Federației Române de Judo a formulat o cerere de recuzare invocând disp. art. 42 alin. (1) pct. 13 din Codul de Procedură Civilă, considerând că imparțialitatea membrilor completului de judecată a fost afectată.

Cererea de recuzare a fost respinsă prin Încheierea de Ședință pronunțată la data de 11.05.2020.  Nu în ultimul rând, referitor la solicitarea de a se dispune obligarea subscrisei la plata de daune morale în cuantum de 100.000 de euro, facem precizarea că, exceptând solicitarea lor prin cererea introductivă, nu au fost nici invocate și nici administrate probe în dovedirea lor. Cu toate acestea, doamna judecător Mia Irina Bâlc, fără a ține cont de aspectele de fapt evidente și care nu erau susținute de mijloacele de probă, cu rea-credință a pronunțat Sentința Civilă cu nr. 360/01.07.2020”.

Consiliul Superior al Magistraturii este chemat acum să analizeze activitatea judecătoarei Bâlc în dosarul respectiv, Cozmin Gușă fiind convins că există elemente care atestă că magistratul ar fi ignorat cu ştiinţă normele de drept material, urmărind vătămarea Federației: ”Soluția susamintită atestă exercitarea cu rea-credință a atribuțiilor de judecător de către doamna Irina Mia Bâlc, aceasta fiind pronunțată în contradicție totală cu mijloacele de probă administrate și cu adevărul evident”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii