Încă patru polițiști de penitenciare, confirmați cu COVID-19. ANP: La persoanele private de libertate, verificările nu relevat existenţa unor simptome specifice

Încă patru polițiști de penitenciare, confirmați cu COVID-19. ANP: La persoanele private de libertate, verificările nu relevat existenţa unor simptome specifice
Patru noi cazuri de infecție cu COVID-19au fost anuțate de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor
Publicat: 06/08/2020, 12:49

Numărul angajaților din penitenciarele din țară infectați cu noul coronavirus continuă să crească, dar, potrivit informării Administrației Naționale a Penitenciarelor, nicio persoană care execută o pedeapsă privativă de libertate nu a arătat, în urma verificărilor zilnice, simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat, joi, încă patru cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus în rândul personalului din sistem.

Reprezentații instituției nu precizează unitatea sau unitățile de detenție în care s-au descoperit aceste cazuri.

„Vă informăm că, astăzi, 06.08.2020, au fost înregistrate patru noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare. Polițiștii de penitenciare au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele operativ și administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție.Angajații identificați contacți au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, conform recomandărilor Direcţiilor de Sănătate Publică competente”, a transmis, joi, ANP, printr-un comunicat de presă.

„Referitor la persoanele private de libertate, menţionăm că acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările periodice nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19”, se arată în comunicatul instituției.

Măsuri luate de ANP

Potrivit ANP, „conduita de prevenţie – prin portul echipamentului de protecţie, atât de către cadre, cât şi de către persoanele custodiate, dezinfectarea zilnică a spaţiilor comune, menţinerea distanţei de siguranţă în interacţiune, promovarea normelor de igienă personală şi colectivă, efectuarea triajului epidemiologic la intrarea şi ieşirea din serviciu a angajaţilor şi evaluarea regulată a stării de sănătate a persoanelor private de libertate – se menţine, administrațiile locurilor de deţinere susţinând un effort constant pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”.

Anunțul de joi al ANP vine după informări aproape zilnice privind noi cazuri confirmate în penitenciarele din București și din țară. Numai de la începutul lunii august au fost confirmate șase cazuri la Jilava, Codlea, Craiova, Găești, Mărgineni și Deva.

În ultima zi a lunii trecute, a fost confirmar cu COVId-19 un angajat al Penitenciarului București Rahova, unde execută pedeapsa condamnați notorii, printre care și fostul președinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, angajaț care, potrivit ANP, a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție

Cu o zi înainte, în 30 iulie, ANP a informat că  un poliţist de penitenciare din aparatul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor, și Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, și nu a fost primul caz.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a dat deja ORDIN de la Primărie. Devine complet GRATUIT. Nu se mai plătește niciun...
Pasca din copilărie, gust de neuitat. Care e ingredientul secret
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice