Încă patru polițiști de penitenciare, confirmați cu COVID-19. ANP: La persoanele private de libertate, verificările nu relevat existenţa unor simptome specifice

Redactor:
Madalina Prundea
Încă patru polițiști de penitenciare, confirmați cu COVID-19. ANP: La persoanele private de libertate, verificările nu relevat existenţa unor simptome specifice
Patru noi cazuri de infecție cu COVID-19au fost anuțate de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor

Numărul angajaților din penitenciarele din țară infectați cu noul coronavirus continuă să crească, dar, potrivit informării Administrației Naționale a Penitenciarelor, nicio persoană care execută o pedeapsă privativă de libertate nu a arătat, în urma verificărilor zilnice, simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2.

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat, joi, încă patru cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus în rândul personalului din sistem.

Reprezentații instituției nu precizează unitatea sau unitățile de detenție în care s-au descoperit aceste cazuri.

„Vă informăm că, astăzi, 06.08.2020, au fost înregistrate patru noi cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului sistemului administrației penitenciare. Polițiștii de penitenciare au exercitat atribuții de serviciu în sectoarele operativ și administrativ, cu purtarea echipamentului de protecție.Angajații identificați contacți au fost scoşi din serviciu şi vor rămâne la domiciliu, conform recomandărilor Direcţiilor de Sănătate Publică competente”, a transmis, joi, ANP, printr-un comunicat de presă.

„Referitor la persoanele private de libertate, menţionăm că acestea sunt zilnic monitorizate medical, iar verificările periodice nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19”, se arată în comunicatul instituției.

Măsuri luate de ANP

Potrivit ANP, „conduita de prevenţie – prin portul echipamentului de protecţie, atât de către cadre, cât şi de către persoanele custodiate, dezinfectarea zilnică a spaţiilor comune, menţinerea distanţei de siguranţă în interacţiune, promovarea normelor de igienă personală şi colectivă, efectuarea triajului epidemiologic la intrarea şi ieşirea din serviciu a angajaţilor şi evaluarea regulată a stării de sănătate a persoanelor private de libertate – se menţine, administrațiile locurilor de deţinere susţinând un effort constant pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2”.

Anunțul de joi al ANP vine după informări aproape zilnice privind noi cazuri confirmate în penitenciarele din București și din țară. Numai de la începutul lunii august au fost confirmate șase cazuri la Jilava, Codlea, Craiova, Găești, Mărgineni și Deva.

În ultima zi a lunii trecute, a fost confirmar cu COVId-19 un angajat al Penitenciarului București Rahova, unde execută pedeapsa condamnați notorii, printre care și fostul președinte al Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, angajaț care, potrivit ANP, a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea echipamentului de protecție

Cu o zi înainte, în 30 iulie, ANP a informat că  un poliţist de penitenciare din aparatul central al Administrației Naționale a Penitenciarelor, și Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, și nu a fost primul caz.

Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
FOTO. Cristina Șișcanu, făcută praf la ‘Bravo, ai stil!’! Apariția ei a fost dezastruoasă: ce...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Calendar Ortodox 21 septembrie, zi specială pentru cei plecați dintre noi
FOTO. Daniela Gyorfi, de nerecunoscut din cauza operațiilor estetice. Fanii au pus-o la zid: ‘Te-ai...
Culoarea care nu este prezentă pe niciun steag al vreunei țări. Care este explicația
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Cum a venit îmbrăcată o profesoară la școală! Elevii și colegii de catedră au crezut...
Rochița prea scurtă i-a jucat feste! E incredibil ce a pățit prezentatoarea TV în mijlocul...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Cum a crezut o profesoară că va scăpa de iubita fostului ei soț. Copiii ei...
Explozie la metrou: Călătorii au fost evacuaţi - VIDEO
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide